A Disney a D23-on végre bemutatta a várva-várt mozi első kedvcsinálóját, ami hihetetlen ovációban végződött. Egyelőre megmutatni még nem, de elmesélni el tudjuk, mi volt látható az epikusnak ígérkező trailerben, illetve a cikk végén lesz még egy jó hírünk.

A trailer előtt a Marvel stúdióvezetője, Kevin Feige szépen sorban a színpadra szólította a film sztárjait, majd a jelenlévők legnagyobb meglepetésére bejelentette, hogy és akkor most jöjjön a trailer... ami pedig ezután jött, attól szem nem maradt szárazon.

A trailer nagyjából öt perces volt, ugyanis az első fele az eddigi filmekre összpontosítva azt mutatta be, hogyan jutott el a Marvel filmes univerzuma arra a pontra, amikor a megismert hősöknek már muszáj szembenézniük Thanosszal. Az ezután következő képsorok azonban már teljes egészükben a jövő április 26-án érkező Avengers: Infinity War-ból lettek kivéve.

A trailer elején a Galaxis Őrzői láthatóak, amint Űrlord hajóján utaznak egy nem túl kellemesnek ígérkező hely felé. A környezet olyan, mintha valaki vagy valami óriási pusztítást hajtott volna végre. Űrlord szól a többieknek, hogy vágjanak kemény arcot, majd hirtelen valami az űrhajónak ütközik. Az ijedt Kicsi Groot látható, Mordály pedig szól, hogy takarítsák el az útból ezt a valamit, amiről kiderül, hogy nem más, mint maga Thor. Mantis felébreszti az eszméletlen szuperhőst, aki hirtelen felugrik, és megkérdezi, hogy "Ti meg ki a francok vagytok?" A következő képen az Őrzők és Thor egy bolygón landolnak, ahol ismét csak hatalmas pusztítás nyomait találják.

A következő helyszín a Föld, ahol Wanda Maximoff, azaz a Skarlát Boszorkány valamilyen tárgyakat (talán járműveket) mozgat telekinetikusan, és egy női hangot hallhatunk, mely azt mondja, "mindenhol a halál jár a nyomában". Ezután Lokit láthatjuk, amint átadja az első Amerika Kapitányból és az első Bosszúállók-moziból ismerős tesseractot egy nála sokkal nagyobb alaknak, aki valószínűleg Thanos lesz. A következő jelenet Queensben játszódik, ahol Peter Parkernek, azaz Pókembernek egy iskolabuszon ülve nagyon rossz előérzete támad. Felállnak a szőrszálak a karján, ami talán arra a pókösztönre utalhat, amiről nem igazán derült ki egyértelműen a remek Pókember: Hazatérés-ből, hogy rendelkezik-e vele a falmászó. A hős hátrafordul, a következő képen pedig egy a Föld felé közeledő űrhajó látható.

Ezután beköszön Tony Stark, amint optimistán közli, "Egy előnyünk van; ő jön hozzánk.", majd az előbb látott űrhajó lezuhan, és Mantis, Vasember, Űrlord, Doctor Strange, és még néhány karakter látható, amint ezt figyelik döbbenten.

Egy mély férfi hang hallható, amint azt mondja, "Egyensúlyt teremteni az univerzumban... erről másoknak nem épp a szórakozás jut eszükbe, nekem mégis mosolyognom kell.", azzal egy portálból előlép maga az őrült titán, Thanos, és ezzel elszabadul a féktelen akció.

Doctor Strange lebegő platformokat varázsol a levegőbe, melyeken Űrlord ugrándozik, közben folyamatosan tüzel a fegyverével. Pókember látható a Hazatérés végén látott továbbfejlesztett pókruhában, Vízió pedig valamilyen rács mögött rostokol. A következő snittben Wakanda serege sorakozik fel csatára, köztük a Tél katonájával, előlép Steve Rogers szakállban és hosszú hajjal, megjelenik Natasha Romanoff, de a megszokott vörös helyett szőke hajjal, illetve Vasember is benéz újra, egy vadiúj páncélban, egy pillanatra pedig látható az Ultron kora-ból ismerős Hulkbuster-páncél is.

Az utolsó néhány képkocka egy kicsit nyugtalanító, ugyanis Peter Parkert láthatjuk a földön fekve, fájdalmas arckifejezéssel, amint Vasember a fejét tartja, a közkedvelt Pókember pedig azt mondja, "Sajnálom, Tony!". Majd Thanos megragadja Thor fejét és elkezdni szorongatni, végül pedig egy utolsó snittben azt láthatjuk, amint Thanos kinyújtja a Végtelen Kesztyűt viselő karját benne két kővel, megragad egy holdat, és elkezdi azt a Föld felé húzni.

...és főcím.

A beígért jó hír pedig nem más, mint az, hogy egy hét múlva indul a Comic-Con, melyen általában több várva-várt, nagy rajongói bázissal rendelkező mozi trailerét is be szokták mutatni. Jó esély van rá, hogy a Marvel az eddig csak zárt ajtók mögött mutatott kedvcsinálót a nagyközönség számára is elérhetővé teszi.

Szorítunk.

És ezt olvastad már?
Megérkezett az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatának első kedvcsinálója