Robert Maudsley a börtön falain kívül egyetlen embert ölt meg. 1974-ben egy harmincéves férfival végzett Londonban, aki megfenyegette őt, hogy tájékoztatni fogja a hatóságokat Maudsley pedofil hajlamairól.

A gyilkosság után feladta magát a rendőrségen azzal, hogy neki elmegyógyintézetben a helye. Azt is elmondta, hogy a legjobban azt bánja, hogy annak idején nem ölte meg a szüleit, mert saját bevallása szerint miattuk nyúlt az alkoholhoz és a kábítószerekhez. Mivel a szakértő szerint nem volt teljesen beszámítható, nem börtönbe küldték, helyette egyenesen a Broadmoor kórházba került.

Ennek immár 49 éve, Maudsley pedig azóta sem került szabadlábra, azon egyszerű oknál fogva, hogy elzárása alatt már három rabtársával végzett.

1977-ben cellatársával együtt foglyul ejtettek egy David Francis nevű elítéltet, akit Maudsley kilenc órán keresztül kínzott, mígnem Francis életét nem vesztette. Ekkor került át a Wakefield börtönbe, ahol tovább folytatta ámokfutását. Két további rabtársát ölte meg különös kegyetlenséggel, minekután az intézmény igazgatója belátta, hogy Maudsley valóban nem való emberek közé.

Magánzárkába zárták és azóta sem engedték ki onnan.

Immár 16 400 napot töltött elzárva rabtársaitól, totális magányban, ami a büntetés-végrehajtás dokumentált történetében abszolút világrekord.

Robert Maudsley tényleges életfogytiglani szabadságvesztését tölti, ami azt jelenti, hogy soha nem kerül élve szabadlábra. Már csak azért sem lenne okos dolog visszaengedni őt a társadalomba, mert az egyik levelében leírta az unokahúgának, hogy azonnal meg fog ölni valakit, ha egyszer kiszabadul.

(forrás: LADbible)

Ez is érdekelhet:

Tíz sorozatgyilkos, akiből előbb-utóbb úgyis sorozat lesz a Netflixen

A Netflix Dahmer című sorozata rendesen felborzolta a kedélyeket. Nagyjából biztosak vagyunk benne, hogy ez a tíz emberi szörnyeteg is sorra fog kerülni előbb-utóbb.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez a fotó olyan, mintha az MI csinálta volna még az MI-korszak előtt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés