Miért menő 200 év távlatából is Arany János arcszőrzete, és hogyan nem kötötte össze a bajuszát Sherlock Holmes és megalkotója, Sir Arthur Conan Doyle?

Nem kell legendás brit detektívnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, az elmúlt hetekben megszaporodtak körülötted a sűrű arcszőrzetek, különösen a bajuszok. Ha még épp csak magadhoz tértél az óraátállítás utáni kómából, most szólunk: november van, ami egyúttal azt is jelenti, hogy

elindult a férfiegészség hónapja.

A novemberi bajuszok története valahova a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor is Ausztráliában úgy döntöttek, hogy kell egy hónap, ami a férfiak testi-lelki egészségére hívja fel a figyelmet.

A mozgalom szimbóluma a bajusz lett, kampányaikban pedig népszerűsíteni kezdték azokat a szűrővizsgálatokat, amelyektől a férfitársadalom hagyományosan rettegni szokott – szemben a nőkkel, akiknél lényegesen fejlettebb szinten áll a betegségmegelőzési kultúra.

Az egészségtudatos életmód népszerűsítését tűzte ki célul a Bookline is a novemberi Olvass bajuszostól! kampánnyal. A program részeként jól ismert szerzők portréit készítették el úgy, ahogy azokat a középiskolai tankönyvekben biztosan nem láthattad, emellé egy bajuszpenderítően menő animációs filmet is legyártottak.

Ha pedig kedvet kaptál egy kis novemberi bajuszböngészéshez, akkor ide kattintva több mint kétszáz bajuszos szerző könyvei közül válogathatsz műfajtól és stílustól függetlenül, vagy közelebbről is megismerkedhetsz a Ments Manust Alapítvány jótékony munkásságával.

A téli rohanásban se felejts el picit jobban odafigyelni a lelki épségedre, próbálj időt szakítani egy kis kikapcsolódásra is – aminek még mindig a legmenőbb formája az olvasás.

És ezt olvastad már?
A negyedik Thor tele lesz a főszereplők gyerekeivel
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő