Az idei cannes-i filmfesztivál rendezője, Thierry Frémaux határozottan kijelentette, hogy a rendezvény az orosz-ukrán háború miatt szolidaritást vállal Ukrajnával, melyről nemcsak az árulkodott, hogy a nyitóünnepségen Catherine Deneuve elszavalta egy ukrán költő versét, de az orosz küldöttségek regisztrációit is elutasították.

Valaki azonban úgy gondolta, hogy ez nem elég, ez a valaki pedig egy ukrán színekbe öltözött csodaszép nő volt, aki a vörös szőnyegen tiltakozott a háború ellen. A jelenet vasárnap este, az Acide című francia film vetítése előtti bevonuláskor játszódott le. Már azelőtt minden szem a tiltakozóra szegeződött, hogy elkezdte volna, amiért érkezett, a vakuk pedig akkor villogtak igazán, amikor a hölgy elővett két zacskónyi művért és azt magára öntötte.

A szervezők nagyon hamar kikísérték a tiltakozót, de az esetről természetesen az összes nagyobb hírügynökség szót ejtett, vagyis a tiltakozás végül célt ért.

Tavaly is sor került egy ehhez hasonló incidensre, amikor egy ukrán hölgy a vörös szőnyegen letépte magáról a ruháit az orosz katonák által az ukrán nők sérelmére elkövetett szexuális jellegű támadások elleni tiltakozásul.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Elképesztő kedvcsináló érkezett a Stranger Things világában játszódó színdarabhoz

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés