A Far Out magazin összeszedett tíz olyan dalt, amit a CIA előszeretettel használt a guantánamói fogolytáborban a foglyok kínzására. Mondhatod, hogy szerinted ezek között vannak tök jó számok is, de képzeld hozzá, hogy 0-24-ben, szünet nélkül kapod őket az agyadba!

A vallatásnak ezt a fajtáját a módszertan szerint az alvásmegvonással együtt alkalmazták igen nagy sikerrel, már csak azért is, mert a táborban fogva tartott emberek számára ezek a dalok kulturálisan szó szerint testidegenek voltak.

A jelentések szerint a foglyokat elkülönített cellákban, tökéletes sötétségben tartották, megbilincselve, egyetlen vödör társaságában, amiben a dolgukat végezhették, a kiválasztott zene pedig egész nap, megállás nélkül szólt fülsüketítő hangerőn. A rabok egy jelentős része még soha az előtt nem hallott amerikai popzenét, rapet vagy heavy metalt, így a dalok inkább zajoknak tűntek a számukra, ami bárkit képes lett volna hosszú órák alatt az őrületbe kergetni.

Mutatunk tíz dalt, amiről biztosan tudni lehet, hogy a CIA alkalmazta ezeket a vallatások során. Egyszer meghallgathatod őket, de ha megpróbálnád egész nap loopoltatni valamelyiket, azonnal megértenéd a kegyetlen módszer lényegét.

Britney Spears – Baby One More Time

Drowning Pool – Bodies

Bruce Springsteen – Born in the U.S.A.

Dope – Die MF Die

Metallica – Enter Sandman

Eminem – Kim

Prince – Raspberry Beret

The Blues Brothers – Rawhide

Barney & Friends – Theme Song

Eminem – White America

Ez is érdekelhet:

Húsz zseniális filmes csajozós duma, ami akár még működhet is

Ha a filmművészet jeleseihez fordulnál csajozási tippekért, szívesen támogatjuk a projektet.

(forrás: Far Out, főkép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában