Tanulság: ne csinálj ilyet!

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki pusztaszabolcsi házában második világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött. A vádirat szerint a vádlott érdeklődött a második világháború iránt, hobbija a háborús relikviák, eszközök gyűjtése volt.

A férfi a mezőgazdasági munkálatok során előkerült hüvelyeket, részlegesen elműködött robbanótesteket, hajtómű részeket összegyűjtötte, és ezeket házának udvarán és pincéjében tárolta.

Tavaly november 19-én otthonának pincéjében egy lövedéket próbált megtisztítani oly módon, hogy a földmaradványokat egy csavarhúzóval próbálta abból eltávolítani, ennek során azonban a lövedék felrobbant, és a vádlott keze súlyosan megsérült.

A balesetet követő intézkedéskor a hatóság több páncéltörő gránátot, robbanóanyagot, tüzérségi gyújtót és detonátort foglalt le a vádlott lakóhelyén. Mivel a férfi a robbanóanyag, illetve a robbanószer tartására nem rendelkezett engedéllyel, ezért a hobbija nemcsak veszélyes, hanem „robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettének” is minősül, amiért 2–8 évig terjedő szabadságvesztés jár. A büntetlen előéletű vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

(Forrás: Ügyészség. A fotókon a lefoglalt robbanószerek, lövedékek láthatók.)

Ez is érdekelhet:

26 tökkelütött idióta, akikre egy cég sem kötne életbiztosítást

Ha a Darwin-díjra esélyesek szemléltetésére kerestél tökéletes illusztrációt, ne fáradj tovább. A következő galéria két lábon járó rizikófaktorokat gyűjt csokorba, olyan fazonokat, akik egy hirtelen ötlettől vezérelve képesek életveszélyes helyzetet teremteni.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában