Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A sztori ott kezdődött, hogy a The Mandalorian egyik hősét, a Cara Dune nevű zsoldost alakító Gina Carano valamiért úgy érezte, hogy annak ellenére is hangot kell adnia a politikai nézeteinek a közösségi médiában, hogy a Disney megkérte rá, ne tegyen ilyet.

Nézőpont kérdése, hogy ezt az ember bátor kiállásként vagy oktalan makacsságként értékeli, de egy biztos:

Ezen a ponton majdnem mindegy, hogy kinek volt igaza, hiszen a színésznőt a Disney már korábban figyelmeztette a posztjai miatt, kihangsúlyozva, hogy a hangoztatott nézetek kényes helyzetbe hozzák a céget, vagyis Carano nem mondhatja, hogy a kirúgást nem látta jönni. A Disney producereinek természetesen joguk van megválogatni, kivel szeretnének dolgozni, és ha egy színész szerintük vállalhatatlan, főleg, ha erre előzetesen figyelmeztették is, egy kicsit megmosolyogtatóak azok a hangok, melyek tiszteségtelennek nevezik a cég döntését.

A döntést, ami a jelek szerint végleges és megmásíthatatlan, ezt pedig Carano is érezheti, az elmúlt napokban ugyanis több olyan nyilatkozatot is tett, melyek igen kellemetlenek lehetnek a korábbi munkáltatója számára.

A sztár szerencsére nem lett munkanélküli, a kirúgása után egy nappal már boldogan értesítette a rajongóit, hogy leszerződött a republikánus kötődésű Ben Shapiro The Daily Wire nevű cégével, melynek segítségével egy saját filmen dolgozik. Aztán azzal kezdte el ekézni a Disney-t, hogy ő maga is a közösségi médiából tudta meg, hogy kirúgták, ami szintén nem vet túl jó fényt a cégre.

Úgy tűnik, ezzel az ekézésnek még egyáltalán nem lesz vége, Saphiro ugyanis interjút csinált az ex-ketrecharcos színésznővel, mely holnap debütál, és melynek már az előzetesében elhangzik néhány igen komoly vád a Disney-vel kapcsolatban.

A kedvcsinálóban Carano elmondja, hogy

Ezt azzal tetézi, hogy nemcsak ő volt állandó zaklatás szenvedője, de neveket nem említ, mert elmondása szerint ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozná az egyik barátját, akit valószínűleg kirúgnának, ha beszélne.

Az interjúban Carano azt sugallja, hogy a Disney-nél szinte intézményesített formában megy a bullying azokkal szemben, akik máshogy gondolkodnak, mint ahogy azt a cég vezetői elvárják az alkalmazottaktól.

Nem úgy tűnik, hogy a sztár békével elengedte ezt az egész sztorit. Mi rá is markolunk egy vödör popcornra, mert nagyon érik egy látványos ütésváltás Carano és a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari birodalma között.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.