A distracted boyfriend az egyik leghíresebb stockfotóból lett mém a magyar szívnek igen kedves Hide the Pain Harold mellett, melyen a mi Arató Andrásunk tesz úgy, mintha örülne, miközben legbelül éppen meghalni készül.

Az eredeti képet – fent láthatod – egy barcelonai fotós, bizonyos Antonio Guillem készítette és töltötte föl a Shutterstock nevű stockfotó-adatbázisba, ahonnan azt bárki letölthette és felhasználhatta egy kisebb jogdíj kifizetésének fejében. A fotós a modellekkel a katalóniai Girona városában indult el, hogy egy nap alatt több olyan képet is készítsenek, melyek a hűtlenség témakörét járják körbe.

A közösségi média a képek feltöltése után két évvel találta meg magának az alkotást, amikor egy török rockbanda feltöltötte azt egy Facebook-csoportba, a poszt pedig rövid úton rengeteg lájkot gyűjtött be, majd utat talált az Instagramra és a Twitterre is. A hűtlen pasi képe rövid úton mémesedett, de annyira, hogy néhány hónappal később már világszerte használták annak az állapotnak a kifejezésére, amikor valakinek valami sokkal jobban tetszik annál, mint ami jelenleg van neki.

2021-ben aztán újabb szenzációs kép csapott le az internetre, amikor egy John O'Connell nevű férfi a Twitteren megosztott egy képet arról, amint az eredeti fotón szereplő modellek tíz évvel később újra összeállnak, hogy megidézzék az ikonikus alkotást.

kép forrása: Twitter//jdpoc

A poszt óriásit ment a neten, csak a Twitteren 1,3 millió lájkot szedett össze, amihez bajosan tudnánk hozzászámolni azokat a további milliókat, melyeket a rengeteg ember által továbbosztott kép a többi közösségi oldalon begyűjtött.

A képpel azonban több probléma is akad, melyek közül az egyik matematikai jellegű. Az eredeti fotót ugyanis Antonio Guillem 2015-ben készítette, az alkotás pedig először 2017-ben bukkant fel mémként az interneten, vagyis a rajta szereplő modellek legfeljebb csak hat évet öregedhettek a 2021-es, nagy figyelmet bezsebelő poszt megosztásáig.

A másik probléma még ennyi számolást sem igényel:

elég ránézni a fotó mellett pózoló emberekre, hogy a felületes szemlélődő is meggyőződhessen róla, hogy nem ugyanazokról a személyekről van szó.

Amikor a Twitter népe elkezdett reklamálni, O'Connell azonnal felhívta a figyelmet arra, hogy csak viccelt, aminek szerinte – tekintettel arra, hogy a képen látható emberek nem is hasonlítanak az eredeti mémen szereplő modellekre – egyértelműnek kellett volna lennie mindenki számára. Ha ez nem lett volna elég, a kép közzététele után negyven perccel egy újabb posztban maga is leírta, hogy csupán viccelni próbált, és a fotó valójában egy mémekről szóló kiállításon készült.

Ezt persze már nem sokan olvasták el, így a kép a mai napig úgy kering az interneten, mintha azon valóban az eredeti szereplők álltak volna össze, hogy tisztelegjenek a világhírűvé vált fotó előtt.

Ez is érdekelhet:

Szombat este együtt szívta a kannabiszfüstöt Snoop Dogg, Russel Crowe és Ed Sheeran

Nem tudjuk, ez a trió melyik tagja számára a legnagyobb megtiszteltetés, de az biztos, hogy szép kis társaság jött össze.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában