Peter Dench összesen tizenegy albumot hozott össze, melyek közül a legtöbb a kontrollt vesztett angol ifjúság vakációs víg napjait dokumentálja. Az Alcohol and England, az England Uncensored és a The British Abroad című kiadványainak megjelenését több év kutatómunka előzte meg.

Számunkra különösen a harmadik, 2015-ben megjelent alkotás lehet érdekes, hiszen ez a küldöldön ordenáréskodó brit fiatalokról szól. Sajnos a szerző Budapestet kihagyta a szórásból, pedig itt is akadna kattintgatnivaló egy húzósabb péntek este a Király utcán. Azt persze így is el kell ismernünk, hogy Dench a kutatása helyszíneivel azért nem nagyon lőtt mellé.

A ciprusi Ayia Napán, a bulgáriai Naposparton, Ibizán és Magalufon örökítette meg a nyaraló britek szokásait, a végeredményt pedig biztos nem teszik ki a Buckingham-palota egyik vitrinjébe.

Dench elmondta, hogy nagyon sok durva dolgot látott, de szerinte a legkeményebb hely Ibiza volt, mert ott a legkönnyebb droghoz jutni, az ilyesmit pedig nem nagyon szeretik kihagyni a szigetlakók.

Árulkodó a tény, hogy az album összeállítása előtt a szerző rengeteg képet kénytelen volt kidobni, mert elmondása szerint nem arról akart galériát, hogy fiatal férfiak kilógó farokkal rohangálnak az utcán.

Dench egyébként maximálisan megérti, hogy az utóbbi években több népszerű üdülőhely is betiltotta az utcai alkoholfogyasztást. Szerinte akkor kezdett el egyre cudarabb hely lenni Kelet-Európa felkapottabb része, amikor az Egyesült-Királyságban megjelentek az úgynevezett egyfontos repülőjegyek, és egy átlagos tizenhét éves angol is megengedhette magának, hogy kiruccanjon Horvátországba kiengedni a fáradt gőzt. Aztán persze 2020-ban a Covid felülírta az addigiakat, de ez már egy másik történet.

Bár nem akarunk általánosítani, abban azért biztosak vagyunk, hogy ha történetesen Budapesten élsz, és szokásod olykor megnézni, mi újság este a belvárosban, biztosan neked is van néhány klassz sztorid disztingválni képtelen angolajkú turistákról.

Szó se róla, biztosan van abban valami bizsergető, amikor a nyolcfontos sörhöz szokott angol meglátja, hogy egyes helyein a világnak ezer forintért mérik a korsót. Többek között ez a felismerés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy végül Dench meglátta a témában a potenciált, és fotóalbumot csinált a külföldön lerészegedő egyszeri brit turistáról.

(Forrás: Vice)

Ez is érdekelhet:

Így mutatták be az első monokinit 1964-ben a sajtónak

A fedetlen keblű modellt szinte körbedongták a fotósok.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában