A Fülöp-szigetek mondjuk pont nem a szerzői jogok betartásáról híres, de azért ez a sztori még ott is kiverte a biztosítékot.

Történt ugyanis, hogy április 25-én, azaz egy nappal a világpremier után, amikor a neten már javában keringett egy borzalmasan moslék kamerás kalózverziója az év egyik legjobban várt filmjének, az Orient Cable nevű kábeltévés szolgáltató fogta magát, és elkezdte sugározni ezt az élvezhetetlen szutykot az előfizetők legnagyobb megdöbbenésére/örömére.

A szolgáltató egyébként annyira apró, hogy kizárólag Dipolog városában van hálózata, és valószínűleg azt gondolhatták, hogy simán megoldják a mutatványt radar alatt. Balszerencséjükre a stikli igen hamar a Teatro de Dapitan nevű mozilánc egyik emberének a fülébe jutott, aki azonnal elrohant a rendőrségre.

A hatóság gyors reakciója következtében a filmet valahol félúton leállították, és – nem viccelünk! – beraktak helyette egy Fülöp-szigeteki szuperhősös filmet, a Captain Barbel című gagyit. A csehszlovákság csúcsa, hogy még ez sem volt jogtiszta, de ezen valahogy már meg sem lepődünk.

Bár a Disney valószínűleg tojik az egészre, az Orient Cable mégis egy igen komoly per elé néz, ugyanis a Teatro de Dapitan bírósághoz fordult az eset miatt.

Ez a kemény, nem Hulk ökle!

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
A finn miniszterelnöknő úgy vereti a bulit egy kiszivárgott videón, hogy arra még a Szigeten is megfordultunk volna