Ha teljesen nullkilométeres vagy videojátékfronton, akkor tudnod kell, hogy van egy Cyberpunk 2077 című játék, melynek egyik, Johnny Silverhand nevű karakterét Keanu Reevesről mintázták.

Aztán azt is tudnod kell, hogy ebben a játékban vannak örömlányok is, akiket itt JoyToy-oknak neveznek és a sztori helyszínéül szolgáló Night City több pontján is el lehet velük tölteni egy kis időt némi pénzért.

Az utolsó info, ami szükséges a történet megértéséhez, hogy a játékosok egy szűk csoportja hajlamos arra, hogy a játékok kódjába belenyúlva különböző módosításokat hajtsanak végre. Őket hívjuk moddereknek.

Nos, egy ilyen modder csinált egy olyan módosítást, melynek segítségével a játék bármely karakterének kinézetét fel lehetett cserélni egy másik karakterével.

Így történhetett meg, hogy a játékos bemehetett egy kuplerájba, és elvihette Johnny Silverhandet, azaz Keanu Reevest egy körre.

A buli azonban nem tartott sokáig, ugyanis a játék egyéb problémás aspektusainak kijavításával erősen küszködő fejlesztő, a CD Project Red néhány nap után kihozott egy frissítést, mely néhány karakter – köztük Johnny, azaz Keanu – esetében ellehetetleníti a testcserélős módosítást. A sietség okára vonatkozóan még egy közleményt is kiadtak, melyet azzal kezdtek, hogy a cég szívesen támogatja a moddereket, ami egyébként teljesen igaz, ugyanis a napokban tettek közzé egy rakás olyan fejlesztői eszközt, mely megkönnyíti a hobbiprogramozók dolgát.

(Tegyük hozzá gyorsan, hogy ezt azért hülyék lettek volna kihagyni, hiszen valamivel muszáj növelni a félkészsége miatt hatalmas botrányt kavart játék népszerűségét.)

PlayStation 4-en és Xbox One-on egy hatalmas átverés az év egyik legjobb játéka

A Cyberpunk 2077 túlzás nélkül játszhatatlan az előző generációs konzolokon. Botrány!

Leszögezték, hogy a karakterek kicserélésével sincs alapból semmi bajuk, azokat a karaktereket azonban, akiket létező személyekről mintáztak, nem szeretnék méltatlan szituációkban látni. Keanu Reevesnek például elmondhatatlanul hálásak, amiért a nevét, a testét és az arcát adta a produkciónak, abba azonban a sztár nem egyezett bele, hogy erotikus jelenetekben lássa újra a róla mintázott karaktermodellt.

Na jó, ez azért teljesen érthető, így ezúttal nem ér haragudni!

(via)

Ez is érdekelhet:

A dubajozás most már sosem lesz ugyanaz, kivéve, ha eddig bérgyilkosként dolgoztál ott

Teszteltük a Hitman III-at, a World of Assassination-trilógia záródarabját. A 47-es sosem hibázza el a melót. Most sem.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában