Az Egyesült Arab Emírségek lépett egy nagyot a Nyugat felé, az arab ország médiahatósága ugyanis a Twitteren bejelentette, hogy mostantól nem vágják ki a filmekből a szexjeleneteket, inkább csak korhatárossá teszik őket.

Ez már csak azért is időszerű volt, mert az Emírségekben a helyiek és ott dolgozó külföldiek aránya egy a kilenchez, így a döntés nemigen váltott ki felzúdulást a haladó szellemiségű közel-keleti országban.

Eddig itt is – más iszlám országokhoz hasonlóan – az volt a gyakorlat, hogy a moziban bemutatott filmekből kivágták a meztelenséget, a szexjeleneteket és a homoszexuális vonatkozású egyéb jeleneteket, tették ezt ráadásul különösebb körültekintés nélkül, sokszor úgy, hogy a cenzúrázott verzió imígyen akár érthetetlenné is válhatott a nézők számára.

Ezentúl nem lesz ilyen, a filmeknek ugyanis a nemzetközi verzióját fogják bemutatni, oktalan vagdosás nélkül, azzal a megkötéssel, hogy azokat a mozikat, melyeket korábban megnyírbáltak volna, csak és kizárólag 21 éven felüliek nézhetik meg, az életkort pedig szigorúen ellenőrizni fogják.

(Főkép: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Mutatjuk a „fluoreszkáló ribancot” a Micimackó-horror folytatásából

További cikkeink a témában