Azt tudtad, hogy Oroszországban simán börtönben végezheted, ha manipulált vicces képeket terjesztesz Putyinról? Mert ez bizony így van.

A média - igen, köztük az internet - felügyeletéért felelős orosz állami szerv, a Roskomnadzor nem szereti a manipulált képeket, főleg, ha azoknak közszereplők isszák meg a levét. A precedenst egy Valeri Syutkin nevű énekes ügye szolgáltatta, akinek kicsit zokon esett, hogy az arcát bevágták egy másik előadó klipjébe, ezért pereskedni kezdett. Azóta sok víz lefolyt a Volgán, és mára már ott tart a nagy ruszki medve, hogy ha egy közszereplőt a neten parodizálnak, az illetőnek csak annyi a dolga, hogy jelentse az ügyet a Roskomnadzornak, ami azonnal intézkedik a tiltás és a megfelelő szankciók - az ügy fontosságától függően értsd: akár börtön - foganatosítása érdekében.

El sem merjük képzelni mi lenne, ha valaki megosztana valami ilyesmit...

... a VKontakte (az orosz Facebook) oldalán, ezért arra is kíváncsiak leszünk, hogy ehhez a YouTube-ra frissen kikerült videóhoz mit fog szólni a legendás humorérzékkel (inkább annak hiányával) megáldott tisztelt elnök elvtárs. A videón egy orosz különleges alakulat látható gyakorlatozás közben.

Egy biztos; nem lennénk most a vicces kedvű bakák helyében. Szegény szakaszvezető minden valószínűség szerint hamarosan kézhez kap egy kedves levelet, melyben Szibéria valamelyik eldugott radarállomására vezénylik langyosvizezni a folyton befagyó vezetékeket.

Máskor tessék inkább Trololo-t énekeltetni!

(via Engadget)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában