Az észak-koreai állami tévé tegnap délután kétszer is leadott egy olyan propagandavideót az ország atomfegyveres kapacitásairól, amiből már csak egy szakadt farmermellényben izmozó koreai Chuck Norris hiányzik.

A klip a Hvaszong–17 típusú interkontinentális hordozórakétáról szólt volna, de a napszemüvegben és fekete bőrdzsekiben belassítva terminátorkodó Kim Dzsongun csúnyán ellopja a show-t az ország eddigi legfélelmetesebb fegyvere elől.

Ezt látnod kell, mert az európai szem számára szinte hihetetlen az egész! Ahogy a potyka Dzsongun lassított felvételen közelít a kamera felé, szinte már csak egy Michael Bay-féle robbanás hiányzik a háttérből, amikor pedig leveszi a napszecsót, az überkúl mozdulat szinte ordít egy feszülő bicó után.

A videóban szakértők szerint a rakéta csütörtöki tesztjének képsorai is láthatóak, ami azért érdekes a nyugati hírszerzés számára, mert a Hvaszong–17-et még nem láthatták működés közben. A klip zsékategóriás akciófilmes esztétikája okán szívesen rekedtre röhögnénk magunkat, de azért ez mégiscsak egy olyan fegyverről szól, ami elméletileg képes lenne elhozni a halált több millió ember számára.

A rakéta a hírek szerint a teszt során több mint ezer kilométert repült 71 perc alatt és elérte a 6200 kilométeres magasságot. A tesztet a nemzetközi sajtó a sztálinista ország elmúlt öt évben meglépett legkomolyabb provokációjának minősítette, ami ellen a Fehér Ház is szót emelt.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Gizmodo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Végül a Netflix mutatja be Richard Linklater új vígjátékát, melynek be is futott az első kedvcsinálója