Annak idején jó ötletnek tűnt Thaiföldön matarészegen bemenni abba a tetoválószalonba, ugye? Rámutattál egy tetszetős krikszkrakszra, amiről a művész azt mondta, azt jelenti, hogy „örökké élek”, aztán hadd menjen!

Hazaérve aztán észrevetted, hogy a thai étterembe valamiért az összes alkalmazott bazsalyog a hátad mögött. Először azt hitted, a mosolygós pincércsaj csak ki akar kezdeni veled, de aztán észrevetted, hogy a szakács is kijött a konyhából, vetett egy sanda pillantást feléd, aztán nyüszítve szaladt vissza a wok mellé. Igen, a maestro annak idején csúnyán átcseszett, és most az alkarodon ott virít egy diszkrét „szecsuáni csirke” felirat.

A nyelvtanulásra specializálódott Duolingo nevú alkalmazás nagyon okosan felismerte az ebben rejlő lehetőséget, és indított egy remek kampányt a közösségi médiában, melynek az a lényege, hogy egy ilyen alattomos félretetoválás áldozatát egy profi tetoválóművész segítségével fogják kártalanítani.

A nevezőknek nincs más dolguk, mint feltölteni egy képet a tetkójukról a Twitterre vagy az Instagramra a #TattooDuoOver hashtaggel, a brit Duolingo oldalára hivatkozva, és azt is oda kell írniuk, hogy szerintük mit jelent a tetoválás. A többi már az alkalmazás algoritmusának a dolga: lefordítja a tetoválást, és ha annak jelentése nem egyezik azzal, amit a tulajdonosa annak vél, az alkotás máris versenybe kerül a fődíjért.

A Duolingo csapata ezek közül választja ki azt, ami szerintük a legnagyobb, legviccesebb baklövés, és aki ezt viseli a bőrén, annak egy híres tetoválóművész fogja kijavítani a hibát, természetesen a cég költségére.

Ha te is valahogy így jártál, most itt az alkalom, hogy valami nagyon menő kerüljön a szójás fasírt recepjének helyére!

Ez is érdekelhet:

Ha megbántad a régi tetkód, ötven zseniális tetkójavítás bizonyítja: van remény!

Jó ötletnek gondoltad 16 évesen azt a nonfig-tetkót a válladon, a pillangót a bokádon, a sokatmondóan misztikus kínai jelet a tarkódon (ami valószínűleg annyit tesz: szusi öccáz) vagy a ribirendszámot fenék fölött? Nyugi, nem kell folyton a tetkót takargató cuccokban járnod, inkább turbózd fel úgy, ahogy ez az ötven ember tette!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés