Megnéztük, hogy képes-e rendesen átmozgatni a switches Fitness Boxing 2. És igen, képes. De csodát nem szabad várni tőle.

2020 az az év, amikor mindenkinek el kellett volna kezdenie otthon sportolni, vagy legalábbis valamilyen szinten mozogni, ha nem akart teljesen belezakkanni abba, hogy túl sokat időzött a négy fal között. Ezt meg lehetett oldani otthoni edzéstervekkel is, de valljuk be, ha nincs rendes motiváció, vagy ha nem szórakoztat eléggé maga a mozgás, akkor nem különösebben csúszik rá az ember az otthoni edzésre.

De ilyenkor jön jó barátunk, a Nintendo Switch. A konzol már adott egy teljesen pofás, tényleg jól átmozgató címet, a Ring Fit Adventure-t, ami végül is a pilatest tette szórakoztatóvá egy olyan ügyességi játék képében, amit mozgással lehetett irányítani, de úgy, hogy a nap végére csatakosra izzadva rogytál a zuhany alá, legalábbis akkor, ha jól csináltad.

És most itt a Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise szintén Switch-re, amivel jól át tudod mozgatni magad, méghozzá úgy, hogy elvonja a figyelmed az edzés unalmasságáról maga a játék, amit a képernyőn látsz. De igazából nem használtam jó szót, a Fitness Boxing 2 nem egy játék, hanem egy edzésterv, amit ha jól csinálsz, akkor fejlődni tudsz. A lényeg baromi egyszerű: a két joy-cont a markodban tartva kell teljesítened, amit az edződ kér, azaz üss úgy a levegőbe, ahogy ő mondja, és amikor mondja.

Egy ilyen játéknál nagyon fontos, hogy a mozgásérzékelés tűpontos legyen, de itt jön a Fitness Boxing 2 első nagy hibája: igazából nem csak hogy nem pontos sokszor az érzékelés, de mintha nem is annyira érdekelné, hogy pontosan teljesíted-e a feladatot. Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen ütést viszel be, csak az oldal legyen rendben, az már rajtad áll, hogy tényleg teljesíted-e, amit kérnek tőled, vagy megpróbálod elmismásolni, és valami könnyebbel helyettesíteni a nehezebb ütést.

Ez elég hervasztó tud lenni, az viszont még inkább, hogy milyen minőségű zenékre kell ugrálnunk és levegőt ütnünk. Maradjunk annyiban, hogy 2020-ban egyenesen nevetséges, hogy nem az eredeti dalok licenszelt változatai szerepelnek (nyilván költségcsökkentés miatt) egy fitneszprogramban, ahol az lenne a lényeg, hogy a zene adja meg a löketet a mozgáshoz. De ez van, ezt kell szeretni, ha le akarsz adni pár kilót, akkor érd be azzal, ami van.

És igazából az, ami van, viszonylag rendben is van. Grafikailag nem igazán érdemes csodát várni, elvégre ez nem egy játék, hanem egy edzésprogram, az edzők megvalósítását sem a The Last of Us II alapján képzelték el, ami csakúgy, ahogy a zene minősége, szintén kissé hervasztó, viszont arra nem lehet panasz, hogy maguk az edzők ne akarnának motiválni arra, hogy minél jobban végezzük a feladatokat.

Tulajdonképpen ez is a lényeg, és ezért nehéz belekötni a Fitness Boxing 2-be, hiszen szinte süt róla, hogy nem sok pénzből készült, de eléggé hatásos, és bár közel sem annyira profi, mint a Ring Fit Adventure, azért működőképes alternatívát kínál az otthoni mozgásra, csak éppen csodát nem szabad várni tőle.

15.000 körül viszont nem nagyon talál az ember még egy olyan programot Switch-re, ami képes valamennyire átmozgatni. A Ring Fit ennek a duplája, és bár lehet, hogy összességében sokkal jobb is, nem mindenki engedheti meg magának. Érdemes kipróbálni a Fitness Boxing 2-t, a demó elérhető az eShopban, ha tetszett, akkor nyugodtan vágj bele a teljes verzióba is.

A player szerint

  • A mozgásérzékelés nem pontos
  • A zenék minősége szörnyű
  • De maga az edzésprogram működőképes
Player-méter
7
És ezt olvastad már?
Már hárommillió forintért is lehet jegyet venni az új Pókember-mozira