A No, megállj csak! – közismertebb nevén Nupagagyí! – sokunknak csalhat nosztalgikus könnycseppet a szemébe. A szovjet rajzfilmsorozat a folyton a nyuszit kergető láncdohányos, alkoholista farkassal decemberben visszatér, de nagyon nem úgy, ahogy emlékszünk rá.

A Szojuzmutfilm és a szériát kitaláló és rendező Vjacseszlav Mihajlovics Kotyonocskin annak idején nemigen erőlködött azért, hogy az 1969 és 1986 között készült kultikus sorozatot polkorrektté varázsolja, és a túlérzékeny gyerekpszichológusokat is távol tartották a munkálatoktól.

Így lett a No, megállj csak! a Tom és Jerry jellegzetesen szovjet verziója, melyben a farkas általában cigivel a szájában és vodkásüveggel a kezében volt látható. Őt egyébként egy bizonyos Anatolij Papanov szinkronizálta, és annyira összeforrt a személyével a karakter, hogy miután Papanov '86-ban meghalt nem is készült újabb epizód.

Most azonban a Kelet elérkezettnek látta az időt arra, hogy megint felcsendüljön a jellegzetes fenyegetés, de az újrában az eredeti sorozat rajongói csak bajosan fognak ráismerni kedvenceikre.

Ott kezdődnek ugyanis a bajok, hogy az új Nupagagyí! a kézzel rajzolt animációt számítógépesre cseréli, ami már önmagában szentségtörésnek tűnik, és akkor még nem is beszéltünk a farkas és a nyuszi új, trendi külsejéről.

Persze, a gyerekeinknek ma már nem mutatnánk cigiző, piáló rajzfilmfigurákat, szóval valahol érthető, hogy az alkotók modernizálták a harmincöt éves koncepciót

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában