Ha rendszeresen mozogsz a világhálón, akkor biztosan szembejött veled a napokban ez a lány, sőt, valószínűleg azt is többször láttad kiírva itt-ott, hogy Hawk Tuah. Nos, ez az egész már mémtörténelem, szóval jobb, ha mielőbb képbe kerülsz vele.

Nem húzzuk az időt a lényegi információ átadása előtt. A Hawk Tuah Girl jelenség eredője ez a videó:

Ha ki akarod kerülni a sallangot, elég 9:54-re pörgetned ahhoz a pillanathoz, ami végül meghatározta ezt a hetet az interneten. A hölgyet Hailey Welchnek, barna barátnőjét pedig Chelsea Bradfordnak hívják, és mutatunk is róluk egy másik képet, melyen tippünk szerint éppen a bebaszás felé vezető útnak nagyjából a felénél tartanak:

Hailey annak köszönheti a hirtelen jött hírnevet, hogy a Tim és Dee TV nevű tartalomgyártó formáció egyik tagja nemrég Nashville-ben mikrofonvégre kapta őt és Chelsea-t, amikor is elhangzott a kérdés, hogy mi az a megmozdulás az ágyban, ami megőríti a férfiakat.

Hailey erre pusztító redneck akcentussal a következő választ adta:

Ó, hát meg kell adnod a hawk tuah-t, és rá kell köpnöd a micsodára!

A hawk tuah ebben az esetben hangutánzó szó, ami arra utal, amikor egy kicsit felrotyogtatod a nyálat garattájékon és köpsz egy erőteljeset. Szóval ennek tudatában már nemigen kell ragozni, mire is gondolt a költő.

A videó a TikTokon robbant be, melyet követően a közösségi médiát durván elárasztották a Hawk Tuah-s mémek. Íme egy kisebb merítés illusztrációnak. (Nem visszük túlzásba, mert jelenleg tényleg minden ettől hangos.)

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az ember tudja, mi történt a globális mém kirobbanását követően. Igen, jól tippeltél:

Hailey éppen a meggazdagodás felé vezető úton lépked, amihez manapság már pont elég az, hogy az ember lánya nagy nyilvánosság előtt hajlandó beismerni, hogy orális szex közben bizony nem bűn a köpködés.

Egy ideig mindenfélét lehetett hallani arról, ki is a videó hőse. Volt olyan hír, mely szerint óvónő, akit a mémmé válás után gyorsan ki is raktak az állásából, de pultosként is emlegették egyes források.

Az az egy biztos, hogy Hailey gyorsan kapcsolt és elkezdett Hawk Tuah feliratú ruházati termékeket árusítani egy Jason Poteete nevű brand managerrel, aki elmondta a Rolling Stone magazinnak, hogy a cuccokat viszik, mint a cukrot, a Welch által aláírt baseball-sapikra pedig akkora kereslet mutatkozik, hogy alig bírják kielégíteni az igényeket.

Welch most éppen azon fáradozik, hogy levédesse a Hawk Tuah kifejezést, hogy azt csak és kizárólag az ő engedélyével lehessen felhasználni. A hölgy szekerét rengeteg celeb és más brand tolja, köztük olyan arcokkal, mint Joe Rogan, aki még a podcastjében is foglalkozott a mémmel, az In-N-Out nevű gyorsétterem-lánc és a WWE pankrációszövetség pedig a hivatalos közösségimédia-felületein is felhasználták a mémet.

Erre nemigen lehet mást mondani: tipikus 21. századi sikersztori.

Ez is érdekelhet:

Hatmillióan látták a videót, amiben Ádám Martin semmit nem csinál, csak sétál

De ezen Ádám Martin úgy sétál, hogy három nap alatt a második legnépszerűbb adidasos TikTok-videó lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában