Az orosz származású Helen Mirren 2007-ben, 62 évesen lett világhírű, amikor A királynő című film főszerepéért egymás után behúzta a legjobb színésznőnek járó BAFTA-, Golden Globe-, majd Oscar-szobrocskát is. Ha nem vagy képben az ezt megelőző munkásságával, van számodra egy pikáns meglepetésünk.

Azzal biztosan nem mondunk újat, hogy Mirren fiatalon is gyönyörű volt, hiszen még 77 évesen is remekül néz ki. Íme egy kép a 23 éves színésznőről a Szentivánéji álom című 1968-as Shakespeare-adaptáció forgatásának idejéből:

Színésznőként összesen 145 nagyjátékfilmet és sorozatot jegyez, amihez nem számoltuk hozzá számtalan színpadi munkáját, vagyis egy különösen termékeny művészről van szó. A cikk címével és a 18 pluszos figyelmeztetéssel remélhetőleg minden kedves olvasó számára egyértelművé tettük, hogy nem egy portréba futott bele, de azért még egyszer elnézést kérünk azoktól, akik életrajzi igényességű cikkre számítottak,

itt ugyanis Mirrenről készült pucér fotók következnek.

Ilyenből egyébként egészen sokba belefuthat az ember, ha beüti a gugliba a megfelelő szavakat – segítünk –, a színésznő ugyanis egyáltalán nem volt az a szégyenlős fajta.

A Barbár messiás című 1972-es film egyik jelenetében például teljesen meztelenül állt a kamera elé...

...itt pedig nyolc évvel később, a Hussy című 1980-as mozi egyik keményebb szexjelenetében látható:

A meztelenkedésről egyébként ő maga azt mondta, hogy minél idősebb az ember, annál könnyebb levetkőzni a kamera előtt, amit a 2003-as Felül semmi című filmben be is bizonyított.

Most pedig egy ezeknél még egy fokkal meredekebb darabot mutatunk a ködbe vesző hetvenes évekből. Mirren karrierjének egy kevésbé ismert darabja az 1979-ben bemutatott Caligula című olasz film, melyben Malcolm McDowell-lel és Peter O'Toole-lal játszott együtt, hogy csak az ismertebb neveket említsük. A film eredetileg egy történelmi dráma akart lenni a hírhedt római császárral a főszerepben, de aztán a többször átdolgozott forgatókönyv először politikai szatírát faragott a darabból, majd a cselekményt szó szerint teletömte cenzúrázatlan szexjelenetekkel. Az alkotók elképzelése állítólag az volt, hogy bemutassák, hogy a korlátlan hatalom mindenképpen megrontja az embert, de ez az üzenet teljesen elsikkadt az orgiák közepette.

Emiatt a legtöbb országban csak egy alaposan megvágott változatot mutathattak be a filmszínházak, az USA-ban pedig csak a pornómozik tűzhették műsorukra a teljes filmet. Maga Mirren is nemi szervek és művészet ellenállhatatlan elegyeként jellemezte az alkotást, mely annak ellenére is pornófilmként maradt meg a köztudatban, hogy az alkotók és egyes kritikusok is ragaszkodnak ahhoz, hogy a Caligula igenis művészeti értéket képvisel.

Hoztunk egy jelenetet, melyben Mirren is szerepel – vigyázat, explicit tartalom! – és ha megnéznéd az egész filmet, ezt is megteheted, ha ide kattintasz.

Mirren az Oscar-díja után Hollywood egyik legkedveltebb dívája lett, akinek azonnal csörög a telefonja, valahányszor egy filmesnek dekoratív idős hölgyre van szüksége.

A héten a mozikba kerülő Shazam! Az istenek haragja című szuperhősös akciófilmben is ezt a típust hozza és a cikk után valószínűleg egészen más szemmel fogod nézni a színésznő karakterét, ha esetleg a hétvégén jegyet váltanál rá.

Ez is érdekelhet:

Látni akarod bikiniben a Sikoly VI. egzotikus szépségét

Devyn még csak 22 éves, de már szerepet kapott az év egyik legjobban várt horrorjában.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában