Összeszedtünk tíz olyan alkotást, amely a héten kerül be valamelyik streamingszolgáltató kínálatába, és amelyet nem érdemes kihagyni.

Előfordulhat, hogy a kiemelt címek közül némelyik már régebb óta elérhető valamelyik másik szolgáltatónál, de mivel egy átlagos felhasználó nem rendelkezik az összes előfizetéssel, úgy gondoltuk, hogy egy adott platform premierje igenis fontos információ lehet sokaknak.

Íme tehát a hét – szerintünk – legfontosabb bemutatói:

A bunyós

SkyShowtime, premier: december 5.

Lehet, hogy a visszavonulása miatt már soha többé nem láthatunk új filmet Daniel Day-Lewistól, de semmi nem akadályozhat meg minket abban, hogy újranézzük a régi klasszikusait. Mint például Jim Sheridan izgalmas sportdrámáját, melyben egy ír bokszoló próbál meg talpra állni hosszú börtönbüntetése után.

Besence Open

HBO Max, premier: december 7.

Ez az alig egyórás dokumentumfilmecske egy százhuszonhat lakosú ormánsági falucskát mutat be, melynek polgármestere elhatározza, hogy EU-s támogatások megnyerésével teszi fel Besencét a térképre. Nyer is egy támogatást egy teniszpálya építésére... De teniszezni ki fog?

The Archies

Netflix, premier: december 7.

Indiai ifjúsági musicalt nem minden nap látni, és bár egyelőre fogalmunk sincs, mennyire lehet rossz vagy jó a The Archies, már csak emiatt is érdemes lesz adni neki egy esélyt. A sztori a hatvanas évek Indiájában játszódik, és a címszereplő zenekar kalandjait mutatja be.

A megváltás

SkyShowtime, premier: december 7.

Olyan nevek virítanak ennek a régi vágású westernnek a stáblistáján, mint Mads Mikkelsen, Jeffrey Dean Morgan és Eva Green. Ez a tény már önmagában elég ahhoz, hogy adj neki egy esélyt!

Barney Thomson legendája

SkyShowtime, premier: december 7.

Ebben az angol fekete komédiában egy glasgow-i borbély élete fenekestül felfordul, amikor véletlenül megöli a főnökét. A film Robert Carlyle bemutatkozó rendezése, aki a fő- és címszerepet is magára osztotta.

Lökött örökösök

SkyShowtime, premier: december 7.

Az, hogy ez az angol komédia mennyire agyament, könnyen leszűrhető abból, hogy a Monthy Python két tagja is főszerephez jutott benne. Robert Young filmje egy elcserélt nemesi sarj szerencsétlenkedéseit mutatja be olyan sztárok segítségével, mint a forgatókönyvet is jegyző Eric Idle, Rick Moranis, Catherine Zeta-Jones, John Cleese és Barbara Hershey.

Ígéretes fiatal nő

HBO Max, premier: december 8.

Ez a kiváló film igazi műfajkísérlet, leginkább thriller, mely a #MeToo jegyében készült, de képes mindennemű szájbarágás nélkül tálalni a mondandóját. A címszereplő hölgy éjszakánként magát öntudatlanra piáló nőnek adja ki magát, hogy bosszút álljon azokon a férfiakon, akik előszeretettel használják ki a helyzetet. Természetesen ez csak a felütés, lesz ennél fondorlatosabb is a cselekmény.

Távol a világtól

Netflix, premier: december 8.

Barack Obama produkciós cége forgatta ezt a filmet, melyben egy kibertámadás romba dönti az USA digitális infrastruktúráját, éppen akkor, amikor egy család a városból a vidéki nyaralóba megy eltölteni egy hetet. Aztán beüt az apokalipszis, az ajtón pedig egy apa és a lánya kopogtatnak, azt állítva, hogy a ház az övék, amit internet híján nem tudnak ellenőrizni, ezért a két família egy fedél alá kényszerül.

Philadelphia – Az érinthetetlen

HBO Max, premier: december 9.

Ebben a megrendítő klasszikusban Tom Hanks munkaügyi pert indít az őt menesztő ügyvédi iroda ellen, mely azonnal megszabadult tőle, amint kiderült, hogy AIDS-ben szenved. Ő és az általa megbízott ügyvédet alakító Denzel Washingon is lejátszották a csillagokat az égről Jonathan Demme emlékezetes drámájában.

Phillips kapitány

HBO Max, premier: december 9.

Ismét Tom Hanks, aki a kalóztámadást elszenvedett teherszállító hajó kapitányaként is óriásit alakított. A film hat Oscart zsebelt be 2014-ben.

Ez is érdekelhet:

Dobj el mindent, mert befutott az érkező Mad Max-előzményfilm első kedvcsinálója

Minden idők egyik legjobb akciómozija előzményfilmet kap.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Itt a tankcsapdásított Pokémon-főcímdal. Jajj

Minket egyáltalán nem lepett meg az év eddigi legnagyobb meglepetéssikere

További cikkeink a témában