Miért ne lehetne a padló akár mennyezet is?

M.C. Escher, a kifacsart, elvont, zavarba ejtő grafikák máig népszerű alkotója, akinek a műveit ma is folyamatosan újraértelmezik. Mivel a képei nagyon erős saját világgal rendelkeznek, adja magát a jellegzetes escheri hangulat továbbvitele három dimenziós vagy animált formában. Ez utóbbi történt az egyik legismertebb képével, az 1953-as Relativity című litográfiával is: a pixel:8 stúdió készített belőle egy remek loopot.

„Tényleg biztos vagy abban, hogy a padló nem lehet akár mennyezet is?”

– idézi a holland mestert a pixel:8.

Mondhatnánk, hogy nem véletlenül hagyta ott egy hét után az építészeti képzést Escher, de inkább felejtsük el a hasonló vicceket.

Escher töretlen népszerűségéről elég annyi, hogy a folyamatos kiállítások mellett a közelmúltban az egyik legmenőbb japán dizájncég, a nendo értelmezte újra a munkáit, és dokumentumfilm is készült róla, amit Stephen Fry narrált.

Eredeti Eschert beszerezni szinte lehetetlen, kiállítva a legtöbb művét egy helyen Hágában találod.

Ez is érdekelhet:

Kínában van a világ legmenőbb könyvesboltja

A Hancsouban található Zhongshuge könyvesbolt eddig is a város egyik kiemelkedő turistalátványosságának számított a Tripadvisoron, de a Csungkingban megnyíló új boltjuk a videó alapján nem csak a város, de egész Kína egyik legizgalmasabb látnivalója lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A valóságban rögzített képsorokkal még ütősebb a Grand Theft Auto VI zseniális előzetese

Magadra és a világunkra ismerhetsz ezekről a képekről, de nem lesz jó érzés

További cikkeink a témában