Egyiptomtól Lengyelországig vannak, akik a szürke hétköznapokban is meglátják Ed Hopper világát – és ebben a világban megéri elmerülni legalább pár percre.

Mindenki ismeri Edward Hopper Éjjeli Baglyok (Nighthawks) című festményét, az is, aki nem tudja, hogy az konkrétan Edward Hopper Éjjeli Baglyok (Nighthawks) című festménye. És az hagyján, hogy mindenki ismeri, de sokan elég fogékonyak arra is, hogy felidéződjön bennük, amikor látnak valahol egy hasonló hangulatú helyet.

Tulajdonképpen logikus is, elvégre az amerikai realista festő hétköznapi témákat jelenített meg a vásznon drámai erővel, de a folyamat fordítva is igaz: azóta időnként szándékosan terveznek az ő világát megidéző tereket. Szóval nem ritkák az „Ed Hopper-pillanatok”.

Ha nem is ritkák, azért össze kell őket gyűjteni, erre pedig pont jó egy közösségi oldal, estünkben az Inspired by Edward Hopper, ahová Egyiptomtól kezdve Lengyelországig mindenhonnan küldenek való életbeli, hopperes pillanatokat a rajongók.

Koppenhága, Királyi könyvtár
Lengyelország, Zator
Egy nizzai bár
Newcastle
Róma

Ed Hopper életéről itt találsz egy klassz összefoglalót, vagy itt angolul. Esetleg nézd meg egyszerűen a leghíresebb képeit, hogy inspirálódj:

Hasonló oldalból persze számos van, a legjobb, ha van személyes kedvenced, és rákeresel, esetleg próbálkozol több olyan művésszel, akinek bírod a munkáid.

(Fejléckép: Edward Hopper, Nighthawks, Wikipedia, közkincs)

Ez is érdekelhet:

Ha Mona Lisa zene lenne...

Milyen lenne demo verzióban, remixelve vagy mp3-ban?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ezt gondolja minden idők egyik legjobb hivatásos bunyósa a közúti keménykedésről

Többször is a könnyeivel küszködött Kevin Spacey a vele készült interjú során

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában