Van változás tavalyhoz képest, a legnagyobb, hogy holtverseny van az első helyen.

Az EA Sports már néhány napja folyamatosan hozza nyilvánosságra a FIFA 19 játékosértékeléseit, ma jött az utolsó adag a tíz legmagasabb összpontszámú játékossal. Persze ez nem azt jelenti, hogy ők tízen lesznek az idei FIFA legjobbjai: tudjuk, hogy FIFA-ban szinte minden a sebességről szól, így ez a lista is tartalmaz olyan nevet, akit nem igazán éri meg használni.

Toni Kroos

Kroos sebességét 17-tel (!) növelték az előző évhez képest, de a 67-es érték még így is karcsú, pedig a sebességét leszámítva tökéletes középpályás: a passzai, a védekező statisztikái is jók, és az ötcsillagos gyengébb láb is nagyon hasznos.

David de Gea

Ultimate Teamben (a FIFA legnépszerűbb játékmódja, ahol saját álomcsapatodat építheted meg) már tavaly kötelezően szinte mindenkinek De Gea volt a kapujában. Nem kérdés, hogy a játék legjobb kapusa, az egyetlen, aki lábbal is tud védeni. Ráadásul idén eggyel magasabb összpontszámot kapott.

Luis Suárez

Suáreznek nem volt kiemelkedő szezonja a Barcelonában, és ez a 91-es értékelésén is meglátszik, ami eggyel rosszabb mint tavaly. Kissé lassú, ahhoz képest, hogy csatár (80-as sebesség), és a háromcsillagos cselezése is visszaesés, de még így is a játék egyik legjobb támadójának számít.

Sergio Ramos

Összességében egy ponttal magasabb az értéke, mint tavaly. Védőhöz képest eléggé gyors, és a védekező statisztikái is kiemelkedőek. A 91-es értékeléssel a FIFA legjobb védője kellene legyen papíron – szükségtelen a feltételes mód, mert valóban az.

Eden Hazard

Hazard lapjában minden megvan, amit a fifások akarnak: gyors, jól cselez, használható a gyengébb lába és veszélyes a kapu előtt. Az ő értéke is nőtt a FIFA 18-hoz képest, és ránézésre öröm lesz vele játszani.

Kevin De Bruyne

Tavaly 89-es volt, idén 91-es, ami a belga pályán nyújtott teljesítményét ismerve teljesen logikus változás. De Bruyne a tökéletes támadó középpályás, a sebessége a még használható kategória, a lövése és a passzai kiemelkedőek, tudja a legfontosabb cseleket, mindez megdobva az ötcsillagos gyenge lábbal.

Luka Modric

A horvát irányító tavaly nem volt benne a top10-ben, idén viszont várható volt, hogy bekerül, miután a Real Madriddal és a horvát válogatottal is kiemelkedő éve volt. Az értékelései teljesen rendben vannak, főleg az olyan játékosok tudják majd jól kihasználni a tulajdonságait, akik sokat passzolva, építkezve szeretnek fifázni.

Neymar

Neymar értékelése tavalyhoz képest nem változott, idén is ő kapta összességében a harmadik legmagasabb pontszámot, ezzel ő lesz a FIFA 19 legmagasabb értékű baloldali támadója. Gyors, ötcsillagos a cselezése és mindkét lábával ugyanolyan veszélyes – meccseket lehet majd eldönteni vele.

Lionel Messi

Lionel Messivel kapcsolatban két nagy változás lesz a FIFA 19-ben az előző évhez képest: eggyel nőtt az értéke, és jobbszélső helyett most már középtámadó, ergo csatár lesz. A mozgékonyságával és a cselezőképességével ki fog emelkedni, de valószínűleg FIFA-ban idén sem ő lesz a legjobb.

Cristiano Ronaldo

Mert összértéktől függetlenül FIFA-ban már évek óta Cristiano Ronaldo az a játékos, aki kiemelkedik. A 94-es értékelése az előző évhez képest nem változott, az viszont igen, hogy idén csatár és már nem szélső. Magas, jól fejel, távolról és közelről is jól lő, ha valaki a legjobbat akarja, akkor rá lesz szüksége FIFA 19-ben.

A FIFA 19 Demo szeptember 13-tól tölthető, a teljes játék a hónap végén jelenik majd meg.

(Fotók: easports.com)

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai