A Universal számára nem volt örömhír, amikor kiderült, hogy Justin Lin lelép a Fast X, azaz a Halálos iramban franchise soron következő, tizedik agymenésének éléről. Lin producerként továbbra is a fedélzeten marad, de a dirigálásból a jelek szerint elege volt, épp csak azt nem lehetett tudni eddig, hogy pontosan miért.

A stúdió azóta gőzerővel keresi a rendező utódját, már csak azért is, mert amíg nem találják meg a beugrót, az állás miatt súlyos összegeket veszít a produkció, aminek a büdzséje már így is 300 millió dollár felé közelít. A hírek szerint már meg is találták az új embert, de erről egy kicsit később.

Lin döntésének háttere eddig nem volt pontosan ismert, bár az általa az Instagramon közzétett bullshit láttán mi határozottan úgy éreztük, hogy a rendezőnek az egyre elszálltabb Vin Dieselből lehetett elege, aki egyszer már Dwayne Johnsont is sikeresen kitúrta a franchise-ból. Ezt csak megerősítette bennünk egy videó, amit maga Diesel tett közzé a direktor távozása előtt néhány nappal, és amin süt Lin arcáról, hogy bárhol máshol szívesebben lenne, mint a sztár társaságában.

Itt egy nagyon kínos felvétel a Halálos iramban 10 kilépett rendezőjét traktáló Vin Dieselről

Szinte oda van írva Justin Lin homlokára, hogy „Na jó, én lelépek innen a francba!”, aztán úgy is lett.

Ha esetleg te máshogy gondoltad volna, most megkapod a választ, a The Hollywood Reporter ugyanis megerősítette, amiben már eddig is biztos volt mindenki, aki ismerte az előzményeket:

Justin Lin egy Vin Disellel folytatott ajtócsapkodós ordibálást követően hagyta ott a CSALÁDOT.

A mindig megbízható információkkal rendelkező magazin úgy tudja, hogy Lint már korábban is zavarta, hogy Diesel a stúdió hozzájárulásával folyamatosan buzerálta a befejezett forgatókönyvet, amikor pedig április 23-án a sztár újabb feljegyzéseket lobogtatva támadta le a rendezőt, bekövetkezett a töréspont. Belsős források elmondása alapján a direktornál ekkor telt be a pohár, és kijelentette, hogy nem hajlandó naponta tákolni a szkripten, a kibontakozó vitának pedig csúnya ordibálás és ajtócsapkodás lett a vége.

A rendező azzal a lendülettel már indult is a stúdióhoz, ahol bejelentette, hogy feláll a rendezői székből, a nyilvánosságot erről tájékoztató közleményében azonban elhallgatta a döntés valódi okát. Mivel a Universal elfogadta Lin lemondását, feltehető, hogy jobban bíznak Dieselben, mint a távozó szakemberben, vagyis valószínű, hogy a Lint váltó rendező azzal az ukázzal kerül majd a posztjára, hogy bármilyen őrült ötlettel jön is elő a CSALÁDfő, ő csak bólogasson. Ha ez így lesz, a tizedik részben még a kilencedik epizód űrben farolgató verdájánál is nagyobb ökörségekre lehet számítani.

A legfrissebb hírek szerint a Universal Louis Leterrier-t nézte ki a posztra, akit a legpontosabban tisztességes iparosként lehetne jellemezni, és mivel ő dirigálta a Jason Statham-féle A szállító első két részét, nem lehet azt mondani rá, hogy harmatos kezdő lenne az autós akciófilmek világában. Meglátjuk, mire megy Diesel egyre növekvő arcával.

(főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Dwayne Johnson helyretette a súlyos szereptévesztésbe keveredő Vin Dieselt

Úgy tűnik, hogy Vin Diesellel egy kicsit elszállt a ló.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában