A Voyageurs Wolf Project nevű szervezet olyan felvételeket tudott így készíteni, amit bizony nem mindennap láthatsz. A magányos farkas ugyanis nem az az influenszer-fajta.

Az állat a szervezet nyilvántartásában a V089 számot viseli, és a minnesotai Ash River környékén él. Az állat nyakára erősített kamera úgy volt programozva, hogy minden napfényes óra első 30 másodpercét rögzítse, erre a korlátozásra pedig azért volt szükség, hogy az apró szerkezet még apróbb akkumulátora legalább néhány napig működőképes maradjon.

Imígyen naponta 7 percnyi anyagot sikerült felvenni, ami nem túl sok, de legalább a fél perces villanások között volt olyan is, melyek látványos bepillantást engedtek az egyébként az ember elől rejtőzködő életmódot folytató állat mindennapjaiba.

Ez egyébként azért akkora szám, mert eddig csak falkában élő farkasokat sikerült így megfigyelni, V089 viszont magányosan élő példány, így némileg izgalmasabb alany, mint a vadászati módszereieket tekintve is jobban dokumentált falkában élő társai.

A dolog egyik tanulságát egyébként már az első fél perc megtekintése után is sikerült levonni: legközelebb kicsit le kell trimmelni a kamera előtti bundából.

Ez is érdekelhet:

Sztár lett a brit kisváros papagája, aki minden arra járót megszégyenít

Billy, az arapapagáj rettegésben tartja merseyside-i Liscard városka lakóit, de ők igazából élvezik.

És ezt olvastad már?
Emberek, akik jól tették, hogy bukósisakot viseltek, és mások, akik jól tették volna
További cikkeink a témában