Egy podcastben mondta el a 35 éves színésznő, hogy a jövőben nem fog meztelen jeleneteket vállalni, aminek egy részben az az oka, hogy elég hiú, más részben viszont utálja, ha férfiak bámulják.

Erre konkrétan le is gyártott egy kifejezést. Male gaze, azaz férfibámulás, ami olyasmi, mint a mansplaining, vagyis amikor a hülye férfi egy okos nőnek okoskodik, vagy a kanterpesz, amit nem is kell már megmagyaráznunk.

Knightley azért hozzátette, hogy ha különösen indokolt lenne a meztelenség az adott moziban, akkor meggondolná a dolgot, de csak akkor, ha a produkció élén női rendező áll... és hát gondoljuk, ha már a férfibámulással is baja van a művésznőnek, akkor a felvételen a világosítótól az operatőrig mindenkinek nőnek kellene lennie.

Természetesen még ő is elismerte, hogy akadnak filmek, melyekben a meztelenség és az erotika nem feltétlenül szerves része a történetnek, egyszerűen csak szükség van valakire, aki dögösen néz ki.

Ha erről van szó, akkor majd használnak valaki mást, mert én túl hiú vagyok és két gyerek után inkább nem állnék meztelenül egy csapat férfi elé.

Abban mindenképpen igaza van a színésznőnek, hogy az erotikus jeleneteket az internet népe sokszor a kontextusból kiemelve is szereti műélvezni:

(via)

És ezt olvastad már?
Ray Fisher most már igazán elkezdhetne színészkedni igazságosztás helyett