Harvey Weinstein mellett talán Kevin Spacey a #MeToo mozgalom legnagyobb vesztese, ám kettejük között van egy markáns különbség: míg Weinstein börtönben ül, Spacey-t a mai napig nem ítélték el bíróság előtt az ellene felhozott, szexuális zaklatásokról szóló vádak miatt.

Spacey ellen a mozgalom első hónapjaiban, 2017-ben merültek fel olyan vádak, hogy a színész több férfit is molesztált karrierje során. Mivel akkoriban a hasonló dolgokat nem bonyolították meg az ártatlanság vélelmének alkalmazásával, Spacey-t a Netflix azonnal kirúgta a 2013-ban indult Kártyavár című sorozatból, Így a világsikerű széria utolsó évadában a főszerepet a feleségét alakító Robin Wright vette át.

Spacey ellen több per is indult, de egyikben sem marasztalták el, mivel azonban közben színészként senki nem alkalmazta, az ügyvédi költségek lassan felemésztették a vagyonát. Az elmúlt hetekben már többen is felszólaltak amellett, hogy talán ideje lenne rehabilitálni a színészt. Ilyen volt Liam Neeson és Sharon Stone is, akik szerint Spacey-re szüksége lenne a filmszakmának, de a hollywoodi stúdiók a jelek szerint ezt nagyon nem így érzik.

Most Piers Morgan csinált nagyinterjút a színésszel, aki bevallotta, hogy a teljes anyagi csőd szélén áll.

„Épp a héten árverezték el a baltimore-i házamat”

– mondta, hozzátéve, hogy az ingóságait egy raktárba szállították, ő pedig jelenleg nem is igazán tudja, hogy pontosan hol lakik. Már többször is azon volt, hogy csődöt jelent, de ezt valahogyan mindig sikerült megúsznia, most azonban tényleg nem tudja, mihez fog kezdeni. A könnyeivel küszködve kénytelen volt beismerni:

„Még mindig tetemes adósságom van. Sok millió.”

Természetesen a Netflix-szel való viszonya is szóba került, mellyel kapcsolatban Spacey diplomatikusan fogalmazott, de azért a szavaiból kitűnt, hogy neheztel a vállalatra, melyet szerinte a Kártyavár – vagyis közvetve ő – tett fel a térképre, és ebben azért van is némi igazság, hiszen az első években ez a széria volt a streamingszolgáltató zászlóshajója. A kirúgásával ráadásul Spacey szerint a cég vezetője, Ted Sarandos nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen ha ezt követően valakivel kapcsolatban felmerültek hasonló vádak, következetesen így kellett eljárnia. A színész szerint Sarandos tanult a hibájából, mivel később már óvatosabban járt el, és erre nem kisebb nevet, mint Dave Chappelle-t hozta fel, akit az LMBTQ szervezetek rendszeresen megpróbálnak ellehetetleníteni szókimondó stand-up különkiadásai miatt.

A teljes interjút itt megnézheted:

Ez is érdekelhet:

Ryan Reynolds Közép-Európa Hawaiijának nevezte Budapestet

A sztár áradozott egy sort a magyar fővárosról.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában