Nem a bőröndben volt a drog, a BŐRÖND volt a drog.

Eleddig példátlan esettel találkozott a sanghaji repülőtér biztonsági személyzete, számolt be ma a BBC. Egy Dél-Amerikából Kínába érkező nő bőröndjét szkennelték át és egyszerre arra lettek figyelmesek, hogy a fekete táska az átvilágítás során sokkal sötétebbnek látszott, mint az a bőröndöknél megszokott. Miután oldalra vitték a táskát ellenőrzésre, az szokatlanul nehéz is volt teljesen üres állapotban.

A biztonságiak gyanakodni kezdtek, ezért tesztet végeztek a bőrönddel és elég meredek dolog derült ki. Jelesül az, hogy több, mint

tíz kiló drogból

csinálták magát

a bőröndöt.

A drogot iszonyú sűrűre tömörítették, majd ragasztóanyag és öntőforma segítségével kialakították belőle a vázat. A nő elég komoly büntetésre számíthat, ugyanis Kínában kivégzik azt, akit 50 gramm feletti drog forgalmazásán rajtakapnak (de a nő ugye még csak csempészett, plusz az ország területére sem lépett be).

Ez sem egy mindennapi módszer, de azért a bőrönd meredekebb

A módszer egyébként Európában már egy-kétszer felbukkant, de keleten ez a legelső jelentett esete a bőröndből készült drognak a világon; a biztonságiak is nyilatkozták, hogy sok mindent láttak már csempészési módszerekből a borban oldott drogtól a csokiba injekciózott kokainon át, de ez még őket is meglepte – és ezentúl ezt a módszert is a legnagyobb szigorral monitorozzák. Mit mondjunk, elképesztően rafkós.

(Infó: BBC.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés