A Silent Hill-franchise háza táján az utóbbi időben nagy volt a csend, de most a rajongók végre örülhetnek. Mit örülhetnek; gyakorlatilag keringőzhetnek örömükben, a Konami ugyanis annyira nem aprózta el, hogy nem kevesebb mint öt projektet jelentett be, melyek mindegyike a stúdió világhírű sorozatához kapcsolódik.

Először is PC-n és PlayStation 5-ön remake-et kap a sorozat eddigi legjobb darabja, a húszéves Silent Hill 2, melyet az alkotás első trailerével lepleztek le:

A Silent Hill: Townfall című játék már egy fokkal rejtélyesebb, a bejelentő kedvcsinálója sem ad túl sok támpontot:

Számunkra még ennél is érdekesebb, hogy új film is készül Return to Silent Hill címmel, melyet a 2006-os filmadaptáció rendezője, Christophe Gans fog dirigálni. Ehhez is érkezett egy kis mozgóképes izgató:

A Silent Hill: Ascension igazi különlegesség lesz, egyfajta interaktív élmény, ha úgy tetszik, közönségvezérelt filmélmény, mely valamikor jövőre lesz elérhető és melyben a néző alakíthatja majd a történéseket.

Végezetül a Silent Hill: f című alkotást is bemutatták, mely már nem remake, nem hagyományos vagy interaktív film és nem is műfajkísérlet, hanem teljes értékű új epizód, ami a hatvanas évek Japánjában játszódik majd és egy új történetet mesél majd el új helyszínekkel és új szereplőkkel.

A Konami ezzel most nagyot dobott, teljes lendülettel térnek vissza egy jó ideje elhanyagolt, mégis világhírű szériához. Alig várjuk, hogy több részlet is kiderüljön a most bejelentett alkotásokról!

Ez is érdekelhet:

Végre Thor is akcióba lendül a God of War Ragnarök elképesztő új kedvcsinálójában

Az új trailer olyan gyönyörű és pörgős, hogy az emberen többször is végigfut a libabőr.

És ezt olvastad már?
Az energiaválság démona arat, de végül a karácsony szelleme győz ebben a látványos ünnepi kisfilmben