Valahogy az az érzésünk, hogy Hollywood nem jön majd ki túl jól ebből a „játsszunk el mindent újra csajokkal”-bizniszből. Még akkor sem, ha az Ocean’s 8 nem bántóan rossz, csak semmilyen.

Ne is álmodjunk arról, hogy az Ocean’s 11 folytatást kap. Bár ahogy jelen pillanatban George Clooney és Matt Damon karrierje áll, még bármi megtörténhet, de valljuk be, eléggé kevés az esélye annak, hogy Steven Soderbergh újra össze tudja trombitálni a színészbandát. A rendező annyira szeretett volna már egy új Ocean’s-filmet, hogy csinált is egyet más közegben, a Logan Lucky eszement jó kis mozi volt, mert mindent tudott, amit egy ilyen átverős-bankrablós filmnek tudnia kellett. De a show-nak valahogyan akkor is folytatódnia kellett, ha sem rendező, sem színész nem adta volna már a nevét a régiek közül egy új menethez.

 

Nem is volt különösebb kérdés, hogy akar-e a nép még egy Ocean’s-filmet, mert hát persze, hogy akart, csak nem biztos, hogy így. Jöttek a csajok. Nem is feltétlenül lenne ezzel baj, ha nem olyan irdatlanul rossz a végeredmény, mint a Ghostbusters-remake esetében. Hála istennek közel sem olyan rossz, de ez még nem jelent önmagában semmit. Ezek a csajok ugyanis megpróbálják megmagyarázni, miért is vannak a színen, bár a magyarázat eléggé megkérdőjelezhető, de legalább van, és ez már a semminél egy fokkal mégis több. Legalább érezni, hogy nem nézik teljesen hülyének a nézőt. Csak néha.

A történetben Danny Ocean testvére, Debbie Ocean (Sandra Bullock) börtönből kiszabadulása után egyből megszervez egy nagy akciót, jelen esetben egy ékszerrablást, amihez persze kellenek emberek. Ezúttal nyolcan. A 150 millió dolláros nyaklánc megszerzéséhez szokás szerint egy ütős terv sem árt, ami minden apróságra kiterjed, pont, mint ahogy azt Clooney-ék csinálták, úgyhogy van itt minden, ami a régi filmekben is megvolt. Kivéve egyetlen valamit.

A régi csapatot. Nincs meg az az elegancia, az a laza humor, ami a korábbi filmekben, helyette vannak nők, akik… vannak. A szanaszét műtött arcú Sandra Bullockról nehéz elhinni, hogy bűnözőzseni lenne, mondjuk azért is, mert annyi botox van az arcában, hogy úgy néz ki, mint egy szobor, ez pedig mondjuk ki, teljesen megakadályozza őt a színészi játékban, de legalább jól mutat drága ruhákban. Helena Bonham Carter jó szokása szerint a rettenetesen habókos, fura ruhákban járó karaktert hozza, amit nagyjából 0-24-ben hoz az utóbbi években, Rihanna a szívós hacker, Cate Blanchett a laza és kemény segítő, Awkwafina az ázsiai csaj, aki nagyon ügyes, Sarah Paulson a rabló családanya, aki biztos nagyon ügyes valamiben, csak nem igazán derül ki, a vezetésen kívül miben, Anne Hathaway az idegesítő, butuska díva, Mindy Kaling pedig a gyémántszakértő, akinek randiznia kellene, mert jobb ötletük biztos nem volt ehhez a karakterhez.

A nagy tervben persze jönnek végül a nagynak szánt csavarok, amik mondjuk úgy, közepesen nagyok, meglepődni csak nagyon kevesen fognak rajtuk, és persze beugranak pillanatokra régi karakterek is, de pont nem azok, akikre számítanál, és még csak nem is azok, akik lehetséges érkezését belengették korábban. Az agyafúrt rablás kivitelezését még mindig nagyon jó nézni, a zenék a régiek, de nem, mégsem lesz több egy egynyári, felejthető mozinál az Ocean’s 8.

Egyrészt nincs itt Soderbergh, helyette viszont itt van Gary Ross, aki soderbergheset játszik, magyarul megpróbálja takkra úgy megcsinálni a filmet, mintha kollégája hozta volna össze. Ettől még nem lesz takkra olyan, de megpróbálja. Igazából a színészekkel is pont ez a helyzet. Az embernek olyan érzése van, mintha egy csapatnyi nő ocean’s-osat játszana, de ettől még nem lesz ebből igazán jó Ocean’s-film. Nincs igazán humora, nem laza, de nézhető és szórakoztató, csak hát ennél azért több kellene egy spin-offhoz.

Végig ott van a levegőben az „olyan mintha”-érzés, és néha tényleg olyan, mintha. De ennek így nincs sok értelme. Vagyis bocsánat, mégis van: ha egy olyan filmet keresel, ami nem zavar sok vizet, de két órára kikapcsol, és másnap már nem is emlékszel rá, akkor keresve sem találsz jobbat az Ocean’s 8-nél. Csak félő, hogy nem ez volt a terv vele. De nem baj, a kassza szépen csörög, úgyhogy a csajok biztosan visszatérnek majd egy folytatásra. Hátha akkor kapnak egy sokkal humorosabb, stílusosabb forgatókönyvet is, és egy rendezőt, akinek vannak egyéni gondolatai.

A player szerint

  • Olyan, mintha egy rendező és egy csapat színésznő ocean\\\'s-eset játszana, de ez egy spin-offhoz kevés
  • Sandra Bullock inkább ijesztőnek tűnik, mintsem bűnözőzseninek
  • Egyszer megnézhető, szórakoztató, de pár nap múlva emlékezni sem fogunk rá
Player-méter
6
Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy okkal több, hogy megnézzük az Oscar-gálát: Ryan Gosling élőben adja elő a Barbie betétdalát

Emiatt az epikus western miatt nem volt ideje Kevin Costnernek a Yellowstone utolsó részeire

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés