Elindult az HBO-n Jack Black és Tim Robbins velejéig beteg vígjátéksorozata. Van annyira nyakatekert, hogy már most várjuk a folytatást.

Sokan az új Veepet látták a The Brinkben, és meglehetősen nagyot tévedtek, mivel a Veep egyértelműen viccesebb, míg a Krízisben szarkasztikusabb, de az biztos, hogy mindkettőt a politika értelmetlensége és emberi hülyesége köti össze. Tim Robbins egy kurvázós, alkesz, de rigalánc lazaságú államtitkárt alakít, akit sokként ér egy pakisztáni puccs híre, már csak azért is, mert miatta abba kell hagynia kedvenc prostijával folytatott kedvenc fojtogatós szexjátékát. Közben Pakisztánban egy külügyi munkás, akit maga Jack Black alakít, némi füvet igyekszik szerezni helyi sofőrjével, aki szívből utálja munkaadóját, közben pedig elszabadul a pokol. Hogy három szálon fusson a történet, egy anyahajón éldegélő pilóta, aki gyógyszerész barátnőjének köszönhetően elég droggal tudja ellátni a teljes támaszpontot, akcióba kell, hogy lendüljön. A puccs mindenkit valamilyen módon lendületbe hoz, és persze össze is köt.

Nagyon úgy néz ki, hogy három szálon futó történet lesz ez, az egyikben Jack Black és társa próbál megmenekülni Pakisztánban, a másikban Tim Robbinsék igyekeznek nem kirobbantani a harmadik világháborút, de ha kirobban, azt is pont leszarják, a harmadikban pedig a pilóta igyekszik majd nem bekapni mindenféle bogyókat, vagy ha már bekapta, hát pont leszarja. Itt senki sem azt teszi, amit a józan ész elvárna tőle, hanem azt, amit éppen a szíve vagy a golyói diktálnak, így lesz egy pillanat alatt teljes a káosz.

Jack Black a szokásos karakterét hozza, nulla meglepetést okoz, Tim Robbinsnak viszont nagyon jól áll ez a rock’n’roll politikus, sokan biztosan miatta járnak majd vissza, mivel egyértelműen ő kapja a jó beszólásokat, és a pilot alapján a jó csöcsöket is, hiszen Robbinson első megjelenésekor már egyből egy gyönyörűség lovagol jó pénzért, aztán jöhet a jól megérdemelt, megjátszott gyilokszex, de az édeshármas szigorúan feláras.

Nem, a Krízisben nem az új Veep, eléggé más a humora, de hasonlóan fejetlenül mutatja be a politikai életet belülről, talán még betegesebbnek is festi le, hiszen egy árva karakter sincs benne, aki legalább közelítene a normálishoz. Itt még a puccsot végrehajtó fazon is skizofrén, és meggyőződése, hogy azért küldtek rájuk drónokat, mert a gépek elintézik, hogy fiaik ne tudjanak gyermekeket nemzeni, és ezzel bomlasztják ellenségeik a társadalmat. Aki bírja a jó politikai vígjátékokat, az nézze, én speciel már nagyon várom, hogy jöjjön a második rész, és kiderüljön, hogyan lehet fokozni az őrületet, de ha lehet, akkor lehet, hogy megvan az idei kedvenc nyári sorozatom.

A player szerint

  • Már a pilot alapján is nagyon beteg módon mutatja be a külpolitikai helyzetet
  • Jack Black csak a szokásos
  • Tim Robbins zseniális rock'n'roll politikus
Player-méter
8
Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Az év egyik legjobb játéka is lehetett volna, de a pénzéhség közbeszólt

Thor hangján szólal meg Deadpool a Deadpool és Rozsomák szinkronizált előzetesében

További cikkeink a témában