A lancashire-i rendőrségnek meggyűlt a baja egy bűnbandával, melynek tagjai már hónapok óta betörésekből, autólopásokból és kábítószer-kereskedelemből szedték meg magukat a környéken. Végül 14 embert sikerült letartóztatni, akikre összesen 50 évnyi szabadságvesztést rótt ki az eljáró bíróság.

Köztük volt a húszéves Samuel Walmsley is, aki annyira élvezte a gengszterlétet, hogy a közösségi médiában rendszeresen jelentkezett olyan posztokkal, melyekben a megkeresett készpénzzel rajoskodott a követői elől. Őt magát egy lopott Audival kapcsolták le, de még ez sem ment zökkenőmentesen, ugyanis Walmsey megpróbált meglógni a rendőrök előtt, és csak akkor tudták rárakni a bilincset, amikor a kocsival fennakadt egy járdaszigeten.

A mutatvány miatt a lekapcsolt banda tagjaként két év négy hónap szabadságvesztést kapott, ám még ennél is érdekesebb, hogy a hatóság szó szerint mémesítette a frissen elítélt bűnözőt.

A rendőrség kirakott a Twitterre – bocsi, Elon Musk, de egyszerűen képtelenek vagyunk ráállni, hogy X-nek hívjuk – egy amolyan előtte-utána képet, melynek egyik oldalán Walmsley egyik, Snapchaten megosztott képe látható, amin épp a lopott szajréból származó pénzzel menőzik, a másik oldalon pedig a lekapcsolása után készült rabofotó. A képek fölé cinikusan odabigyesztették: Így kezdődött, majd Így alakult.

A hozzászólások között megjelentek olyanok is, akik szerint a poszt ízléstelen és megalázó, de mivel 24 óra alatt közel 12 millióan nézték meg a képet, ami közben több tízezer lájkot is kapott, ki lehet jelenteni, hogy bejött a rendőrség formabontó lépése.

A hatóság szóvivője egyértelművé tette, hogy a kép fogadtatása meglátásuk szerint elsöprően pozitív volt, ezért a jövőben rendszeresen ehhez hasonló formában fogják tájékoztatni a követőiket.

(Forrás: BBC, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Internetes sztár lett a fémcsúszdán lerobogó bostoni rendőr

Idegből, őrjöngve jön lefelé. Kicsit fájhatott.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A magyar katonai akciósorozat nagy előzetesében nagyon megy a durrogtatás

Történelmi számsort húztak ki az ötös lottónál

További cikkeink a témában