Azt hiszed, Chuck Norris csak a viccekben kemény? Hogy Steven Seagal kamu? Hogy Dolph Lundgren csak a Rockyban lépett ringbe? Akkor mutatjuk őket profi küzdősportolóként is, még a kameráktól eléggé távol!

Dolph Lundgren

A színész állítólag azért kezdett fiatalkorában karatézni és boxolni, mert nem tudta másképp kezelni borzasztó viszonyát apjával, magyarul a Rocky IV nem csak egy mese volt, Dolph valóban boxolóként vett részt a ringben. Nemrég újranézték Stallonéval a nagy küzdelmüket, és azt mondta, hogy meglepte, mennyire bírta a meccset fizikailag a színész, pedig akkor Dolph és nem Sly volt a profi sportoló.

Jean-Claude Van Damme

Van Damme már tízévesen elkezdett karatézni, aztán szépen belépett az életébe a kickbox, majd még később a taekwondo és a muay thai is. 18 évesen szerezte meg fekete övét. Itt pedig megnézheted, hogyan harcolt egy évvel később, 19 évesen.

Steven Seagal

Ha manapság látod Steven Seagalt, az egykori ünnepelt aikido-csillagot harcolni valahol, akkor kiröhögheted a beledet is, akkora kamu, amit művel, de régebben nagyon más volt a helyzet. Seagal ugyanis tényleg aikido mester volt, első feleségének apjától tanult a legtöbbet, akitől Japánban tanult meg mindent, amit tudott. Ebben az ősrégi videóban látszik is, hogy milyen tudást szedett magára.

 

Jet Li

Nem nagy szám kitalálni a filmjei alapján, hogy Jet Li nagyon is komoly harcművész-múlttal rendelkezik, és tényleg, már nyolcévesen felfedezték, hogy elképesztő tehetsége van, kilencévesen pedig már meg is nyerte az első versenyét. A vusu közel 30 stílusát műveli profin. 1974-1978 között folyamatosan ő lett Kína nemzeti vusubajnoka.

Bruce Lee

Lee-t sokan az MMA atyjának tartják. Jip Man tanítványa a gyerekkori utcai bunyósból küzdötte fel magát minden idők egyik legjobb harcművészévé, aki sokat tett a Wing Chun népszerűsítéséért. Az alábbi '67-es videó végén látható harcból az is látszik, hogy egyszerűen nem nagyon volt ellenfele, a gyorsasága már-már emberfeletti.

Chuck Norris

Lehet puffogtatni a Chuck Norris-vicceket naphosszat, de ez a faszi tényleg iszonyú kemény tudott lenni fénykorában. 18 évesen a Légierőben kezdett tangszudó-edzésekre járni, aztán jóval később megszerezte belőle a fekete övet, majd jött a taekwondo, a Shito-Ryu karate és a brazil Jiu-Jitsu. Hat évig volt övé a profi középsúlyú karatebajnoki cím.

 

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában