Ha bajod van a pókokkal, nem alszol, eszel vagy lélegzel eleget, ha túl sokat vagy túl nagyot látsz belőlük, akkor ugord át most ezt a videót. Bár valószínűleg nem is kattintottál, ha ebben a helyzetben vagy, szóval mi is ugorjunk.

A videó azonnal a lényegre tör: a felvétel elején látható egy többcentis tarantula, amely biza' szép egy példány, jegyezhetnéd meg nagyon fickósan,

de csak ennyi az egész?

– tehetnéd hozzá egy kajla vigyorral.

Ja, hogy ez igazából csak a szemléltetés miatt kellett, mert lényegében lepkefing a hatalmas dög mellett, amely a tányéron terül el?

Á, így már mindjárt más.

A góliát madárpókot (vagy óriás tarantulát) a Föld legnagyobb pókjának tartják. Tömege elérheti a 175 grammot – ez nagyjából két nagy szelet kenyérnek felel meg –, és akár 12 centi hosszúra is megnőhet. A lábfesztávolságát pedig még leírni is hihetetlen: alulról súrolhatja a 30 centimétert, tehát ha mondjuk az arcodra mászik – csak úgy haverságból vagy poénból –, és elengedi magát, nos, az egész fejedet (fül+fül+szem+szem+orr+száj) képes ellepni. Innen nézve a Reszkessetek, betörők! legendás jelenete az „aprócska” pókkal már nem is annyira ijesztő, igaz?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A magyar katonai akciósorozat nagy előzetesében nagyon megy a durrogtatás

Történelmi számsort húztak ki az ötös lottónál

További cikkeink a témában