Mert igen, Tony Stark meghal a film végén, és most már nem tudjuk sajnálni azt, aki a cím okán spoiler miatt nyavalyog.

A film végén ugye minden elveszni látszik, Thanos megszerezte a kesztyűt és éppen húzná fel a kezére, hogy egy újabb csettintéssel minden élőlényt kitöröljön a létezésből. Ekkor lép közbe a Marvel filmes univerzumának legnagyobb hőse, Tony Stark, elveszi a köveket, majd azokat arra használja, hogy Thanost és seregét megsemmisítse. Ezzel azonban feláldozza magát is, halandó ember ugyanis nem képes elviselni a kövek erejét.

A jelenet a Bosszúállók: Végjáték egyik legerősebbje. Tony fél oldala megégett, még éppen el tud búcsúzni szerelmétől, aztán elszáll belőle az élet. Az Insidernek adott interjúban beszélt erről egy kicsit Matt Aitken, aki a stáb vizuális effektusokért felelős csapatát vezette, és elárult egy műhelytitkot, melytől a rajongók gyomra biztosan összeszorult egy másodpercre.

Aitken elmondta, hogy több verziót is felállítottak arra, milyen sérüléseket szenvedjen el Tony a kövek használata során, és a megperzselődött fél oldal volt igazából az egyik legenyhébb megoldás.

Így nézett ki a filmben

A legextrémebb verzióban a hős fél arca gyakorlatileg lerobbant volna, de úgy, hogy a jobb szeme kocsányon lógott volna a sérült arc mellett. Ezt természetesen már nem merték bevállalni, tegyük hozzá gyorsan, hogy hála az égnek! Azért a rajongói karakterképeiről híres BossLogic gyorsan összeütött egy grafikát, ami megmutatja, milyen lett volna a Végjáték nem túl családbarát fináléja.

Ilyen:

Kizárt dolog, hogy ennek a látványnak bármelyik néző örült volna.

Ez is érdekelhet:

A Bosszúállók: Végjáték egy epikus akciódráma csodaszép pillanatokkal

Nyugi, spoilermentesek leszünk. De rohadt nehéz is lesz annak maradni!

És ezt olvastad már?
Úgyse kaptok el minket kutyák! – üzenték a rendőröknek, másnap már rájuk is rúgták az ajtót