Befejeződött a jövő július elejére datált Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája (eredeti cím: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) forgatása, melynek örömére a főszereplő tett néhány felhevült kijelentést.

Az első ázsiai szuperhősfilmnek a Disney ugyanúgy megadta a módját, ahogy a Fekete Párduc esetében is tette. Az utóbbinak sem engedtek a közelébe fehérembert (csak szegény Martin Freeman mehetett komikus töltelékkarakternek), és a Shang-Chi munkálataiban is szinte kizárólag ázsiai szakemberek vehettek részt. Úgy tűnik, a cég nagyon odafigyel arra, hogy minden produkciója megkapja a „PC approved” pecsétet, hiszen a női szuperhősökről szóló mozik esetében is kötelező a női rendező.

A címszereplő távol-keleti hőst megformáló Simu Liu két közösségimédia-posztban is megosztotta a világgal az örömhírt, hogy a film forgatását befejezték. Az elsőt az Instagramon tette közzé: egy képen látható a film rendezőjével, Destin Daniel Crettonnal, és a szöveg szerint ők ketten összehoztak egy gyereket, akit kilenc hónap múlva fognak bemutatni a világnak – természetesen a filmre utalva:

A másik poszt már egy kicsit kevésbé pozitív hangvételű. A Twitteren közzétett üzenetben Simu azt írja, hogy kilenc hónap múlva minden rekordot meg fognak dönteni az első kizárólag ázsiaiak közreműködésével forgatott szuperhősfilmmel.

„Ez mindannyiunknak szól, akiket eddig a bőrszínük miatt gyűlöltek, vagy emiatt azt éreztették velünk, hogy kevesebbek: SOHA TÖBBÉ! Ez a MI filmünk, és Hollywood többé nem vehet minket figyelmen kívül!”

Amikor Liu hatalmas sikerről beszél, valószínűleg egyáltalán nem túloz, hiszen a mozi várhatóan hatalmas menetelést mutat majd be a kínai piacon.

És ezt olvastad már?
Az új Predator-mozi első kedvcsinálójában egy ragadozó és egy indián megy egymásnak