Meyers Leonard éppen videostreamen közvetítette, ahogy a Call of Duty: Warzone-nal játszik, amikor egy mesterlövész messziről elkezdett rá lődözni.

Ekkor hagyta el emberünk száját két szó, amit valószínűleg egy ideig úgy fog bánni, mint egy kutyául másnapos ember az előző este pörgetett pálinka-sör kombót.

Ebben a videóban...

...nagyjából a negyedik másodpercben csípheted el az ominózus beszólást. Kike bitch, ami nagyjából annyit tesz, hogy zsidrák kurva, ilyesmit pedig nagyon nem illik a nagyközönség előtt betolni, meg úgy nagyjából sehol sem.

A kósza anyázásból természetesen botrány lett. Két videojátékos cég, az asztali gépeket árusító Origin és a kontrollereket gyártó SCUF is bejelentette, hogy azonnali hatállyal bontják a Leonarddal kötött szponzorációs szerződést, a FaZe Clan nevű csapat pedig, melynek színeiben a streamet nyomta, szintén elhatárolódott a kosarastól.

Ezek már alapból fájhattak, de a zabos tömeghez még csatlakozott a Miami Heat vezetősége is. Vizsgálatot rendeltek el az esettel kapcsolatban, melynek megnyugtató lezárásáig felfüggesztették a játékost.

Leonard már nyilatkozott, elmondta, hogy fogalma sem volt, mit jelent a kike szó, ami védekezésnek kevés, mint kétdekás kevertben a gyümölcs. Az biztos, hogy a hirtelen felindulásban kinyilatkoztatott antiszemitizmus most kivett néhány (tíz/száz)ezer dollárt a játékos pénztárcájából.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában