A NASA a 2030-as évek elejére tervezi az első olyan missziót, melynek a célja szondát küldeni az Uránusz légkörébe. Az Uranus Orbiter and Probe munkanéven futó projekt tényleges végrehajtásáig tehát még nagyon sokat kell aludni, de valaki már most úgy érezte, el kellene kezdeni a pr-tevékenységet.

Nem, nem a NASA volt az, hiszen ők ennyire azért nem akarnak jó fejek lenni. A Twitteren egy Ice Giant Missions nevű fiók tette közzé a felhívást, melyben arra kérték a platform közösségét, adjanak nevet a majdani missziónak.

Bár az egészhez az USA űrhivatalának semmi köze nem volt, a felhíváshoz a fiók még egy egészen pofás és teljesen hivatalosnak tűnő posztert is legyártott, aminek nagyon sokan be is dőltek.

A bejegyzés alatt jöttek is sorban a megoldások, melyek nem győztek reflektálni a célbolygó nevére, ami helyből egyáltalán nem vicces, de ha kicsit töröd a fejed, rájöhetsz, miért nem volt okos döntés az internet népétől kérni javaslatokat.

A pályázatot kiíró Twitter-fiók közzé is tette a kreatívabb javaslatokat, melyek között igazi gyöngyszemek is akadnak. Mi például az A.N.U.S. mozaikszót simán megfontolnánk a NASA helyében. Úgyis imádják a rövidítéseket, az Advanced New Uranus Space mission (Fejlett Új Uránusz Űrmisszió) pedig egészen jól hangzik.

Emellett aztán akadtak kevésbé elmés, sokkal direktebb megoldások is, mint például a Seggdugó Művelet (Operation Butt Plug), a PegASSus (az ass szó segget jelent) vagy a S.E.G.G.D.U.G.Ó., azaz BUTTPLUG, mely nagyjából ennek a kifejezésnek az angol megfelelőjéből állt össze: Nagy, Hasznos Teleszkóp, ami Szondát Küld az Uránusz Gázaiba.

Ha bármelyik ezek közül annyira megtetszett, hogy elkezdtél a névadásért szurkolni, mi inkább nem reménykednénk a helyedben. A NASA nemigen fog beállni a jégbolygó nevén viccelődők közé, de azért lehet, hogy ott is mosolyra húzódott néhány száj.

(Forrás: IFLscience, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!