Új funkcióval bővült a Netflix felülete, melynek segítségével az accountodat használó eszközöket tudod monitorozni és menedzselni, egyszerűbben mondva, le tudod tiltani az exed tévéjét, nehogy a te kontódra érezze már jól magát az a dög.

A felület Fiókbeállítások menüpontja alatt bukkant fel az új fícsör Hozzáférés és eszközök kezelése néven, ahol azokat az eszközöket láthatod, melyeken az előfizetésed aktív. A listában láthatóak a legutóbb használt eszközök IP-cím, illetve az utolsó bejelentkezés pontos ideje szerint, mely információk segítségével már könnyen el tudod dönteni, akarod-e az adott készüléken tudni becses Netflix-előfizetésedet.

Ha úgy döntesz, hogy a listában látható egyik tévén nincs többé keresnivalója a fiókodnak, a Kijelentkezés lehetőséget választva kizárhatod az adott eszközt, ám mielőtt ezt megteszed, a Netflix javasolni fogja, hogy változtasd meg a jelszavadat, hogy a tévé használója egy kanyarral ne tudjon ismét bejelentkezni.

A funkció november 15-én debütált világszerte a webes felületen, illetve iOS- és Android-eszközökön. Bár azt gondolhatnád, hogy mindez csak a te kényelmedet szolgálja, ez nem teljesen így van. A Netflix ugyanis már egy ideje azon ügyködik, hogy visszaszorítsa a jelszómegosztást, vagyis azt, hogy többen egy előfizetést használva férnek hozzá a tartalmaikhoz.

Ezzel párhuzamosan már tesztelik azt a megoldást is, hogy a jelszó megosztása esetén az előfizetőnek egy további összeget is le kelljen szurkolnia. Ezt a magoldást, amennyiben beválik, jövőre vezetheti be a streamingszolgáltató.

Ez is érdekelhet:

Lehet, hogy hamarosan vége annak, hogy többen használunk egy Netflix-fiókot

A szolgáltató azzal kísérletezik, hogy véget vet a fiókok megosztásának.

És ezt olvastad már?
Alapos utolsó kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő Harry Potter-videojáték
További cikkeink a témában