Megvan az a városi legendává nemesedett sztori, amikor a hülye (vagy épp ellenkezőleg: rafinált) amerikai vásárló idegből tömte a szájába a forró mekis pitét, ami annak rendje és módja szerint szétégette a szájüregét, és mely miatt a gyorsétteremláncnak egy rakás pénzt kellett kifizetnie a sérült fél részére? Nos, ennél most egy fokkal még durvább sztori következik.

Történt ugyanis, hogy egy missouri nő elkapta a HPV-t az exbarátjától. Kellemetlen történet, de azért azt nem mondhatnánk, hogy a nő ezzel elsőzte a sztorit a világtörténelemben. Azzal azonban, amit az illető ezután csinált, simán érdemes a legrafkósabb nemibeteg megtisztelő címére:

fogta magát, és bejelentette kártérítési igényét az ex autóját biztosító cég felé, arra hivatkozással, hogy a betegséget egy a biztosított Hyundai Genesisben lezavart aktus során kapta el.

A nő azzal érvelt, hogy az exe nem tájékoztatta őt a betegségéről, pedig arról tudott, vagyis minimum tudatos gondatlanság terheli az őt ért egészségkárosodás tekintetében, amit neki az aktus során a gépjármű vezetőjeként okozott. Mivel pedig az autó vezetőjeként okozott kárért az autó biztosítója – ez esetben a GEICO nevű társaság – köteles helytállni, ezért a nő nem habozott benyújtani az igényét a cég felé, melynek képviselői bizonyára jót röhögtek a kárigény kézhez vételekor.

A vigyor akkor fagyhatott az arcukra, amikor a nő nem tette zsebre az elutasító levelet, hanem bírósághoz fordult, mely egy

5,2 millió dolláros (!), azaz nagyjából 2,1 milliárd forintos (!!) kártérítést ítélt meg a nő részére.

A GEICO képviselői nem hittek az érzékszerveiknek. Természetesen jogorvoslatért fordultak a fellebbviteli bírósághoz, mely legnagyobb megdöbbenésükre helybenhagyta az első fokon eljárt bíró határozatát.

Az üggyel kapcsolatban a Daily Mail által megszólaltatott, biztosítási szerződésekből fakadó jogvitákra specializálódott jogász elmondta, hogy amikor az utas által elszenvedett sérülések kerülnek szóba, mint biztosítási esemény, akkor általában az ütközés során bekövetkező törésekről, zúzódásokról, esetleg egy figyelmetlenül becsapott ajtó alá került ujjról megy a diskurzus. Olyasmi eddig még nem merült fel, hogy a biztosított autó sofőrje nemi betegséget adott volna át az utasának. A bíróságot még az sem hatotta meg, hogy az aktusra a Genesis hátsó ülésén került sor, vagyis a sofőr károkozásának vajmi kevés köze volt sofőrbéli minőségéhez.

Szakértők azt is megjegyezték, hogy a jogerős ítélet után valószínűleg az USA összes biztosító társasága át fogja szövegezni az általános szerződési feltételeket, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő a jövőben.

Valahogy úgy, ahogy a Meki is felírta a forró almás pite csomagolására, hogy „Vigyázat, a töltelék forró!”.

(forrás: IFLscience, főkép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés