Ninja otthagyta a Twitchet.

Ez az első mondat lehet, hogy nem mindenki számára volt teljesen érthető, de nyugi, elmagyarázzuk.

Az audiovizuális tartalomfogyasztás az internet megjelenésével óriási változáson ment át, már nem a televíziók az egyeduralkodók, az online felületben óriási a potenciál, főleg a fiatal nézők esetében. Ahogy a videojátékpiac is egyre csak nő, és ha ezt a kettőt összerakjuk (leegyszerűsítve), akkor megkapjuk a streamereket, vagyis az olyan videojátékokkal foglalkozó gamereket játékosokat, akik online közvetítik, ahogy játszanak. A nézők meg ezért – ha úgy érzik, hogy a szolgáltatás megéri – fizetnek.

Az egyik legnépszerűbb streamer, Tyler „Ninja” Blevins, aki leginkább a Fortnite-közvetítéseiről ismert. Ninját egészen idáig a Twitchen lehetett nézni élőben, most azonban váltott és szerződést kötött a rivális Mixerrel.

Az új felületen pedig néhány nap alatt majdnem másfél milliós követőtáborra tett szert, ami azt mutatja, hogy platformtól függetlenül borzasztóan népszerű továbbra is.

Ninja 2018-ban megközelítőleg 10 millió dollárt keresett, vagyis a Mixernek nem kevés pénzébe kerülhetett, hogy elhagyja a Twitchet. Pontos adat nincs a fortnites-os szerződéséről, de a pletykák szerint évi 6-8 millió dollárért válthatott.

Szintén Ninja:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni a következő PlayStation és Xbox a mesterséges intelligencia szerint