Visszaélés eredménye lenne minden idők egyik legizgalmasabb filmes pillanata? Sharon Stone ezt állítja hamarosan megjelenő The Beauty Of Living Twice című könyvében, amit a Vanity Fair szemlézett.

Ez a vád nem most fogalmazódott meg először, de manapság az ilyesmi sokkal nagyobb figyelmet kap, így Stone rendezői visszaélésről szóló kijelentését most még inkább a kirakatba pakolta az online sajtó.

A memoárban a színésznő azt állítja, hogy a felvétel előtt megkérték, hogy vegye le a bugyiját, mert az alsónemű a beállított fények miatt átüt a fehér ruhán, amit Stone a híres kihallgatási jelenetben viselt. Állítása szerint akkor biztosították arról, hogy nem fog látszani semmi a felvételen, ezért ő eleget tett a kérésnek, és bugyi nélkül csinálta meg a jelenetet.

Amit egyébként most meg is mutatunk. Az ominózus pillanatot 2:55-nél csípheted el. Csak szólunk, hogy állítólag ezek a filmtörténelem legtöbbet visszajátszott képsorai:

Imádjuk, bár az egész dolog most kapott némi kellemetlen szájízt, Stone ugyanis az említett memoárban azzal folytatja, hogy ő csak egy későbbi kontrollvetítésen tudta meg, hogy hiába biztosították őt az ellenkezőjéről, a kamera bizony premier plánban kandikált be a lábai közé.

Ő ezen annyira megdöbbent, hogy ott a helyszínen megpofozta a rendezőt, Paul Verhoevent és kirohant a stúdióból, majd felhívta az ügyvédjét, hogy letiltassa a kifogásolt jelenetet. Végül aztán annak ellenére is eltekintett a perlekedéstől, hogy a mai napig tisztességtelennek érzi azt, ahogy belekényszerítették ebbe a helyzetbe. Elmondása szerint néhány nap alatt lenyugodott, átgondolta a dolgot és belátta, hogy a jelenetnek igenis van funkciója a film kontextusában.

A vádra 2017-ben maga Verhoeven is reagált, amikor azt állította, hogy Stone hazudik. Azzal érvelt, hogy nincs olyan színésznő, aki ne tudná, mit lát a kamera és mit nem, így Stone-nak is tisztában kellett lennie azzal, mi kerül nyersanyagra a kihallgatási jelenet felvétele közben.

Ez is érdekelhet:

Halálra fog ijeszteni ez a nagyon suttyó hatperces horrorfilm

Ez a filmecske egyszerű, mint egy kalapács és legalább annyira hatásos.

Így edzette keményre magát a Senki közel hatvanéves főszereplője

Eddig Bob Odenkirk volt a bénácska középkorú fehér férfi prototípusa. Eddig.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában