Emlékszel még John Woo-ra? A kínai rendező otthonában leforgatott egy rakás kiváló akciófilmet, majd Hollywood is felfedezte magának, és a kilencvenes években hatalmas sztár lett Amerikában is a Tökéletes célpont, a Rés a pajzson és legfőképpen az Ál/Arc című filmjeinek köszönhetően.

Aztán valahol a Mission: Impossible második részének környékén a nézőknek már kezdett elege lenni az állandó lassításokból és a tűzben repkedő galambokból, így a kétezres években végül Woo is kiment a divatból. Az utóbbi években kísérletezett kosztümös és harcművészeti filmekkel is, de most végre visszatért a gyökerekhez.

Az amerikai mozik december 1-jén mutatják be a Silent Night, azaz Csendes éj című mozit, melynek főhőse családjával együtt egy utcai leszámolás során a tűzvonalba kerül. A lövöldözésben emberünk megsérül, fia pedig halálos sebet kap, ezért a felépülő apa elhatározza, hogy karácsonyig végez mindenkivel, akinek köze volt gyermeke halálához.

Mivel a főhős elveszíti a hangját, ezért a filmben stílusosan nem is lesznek párbeszédek, csak intenzív akció, vagyis Woo most tényleg megmutathatja, hogy tudja még, mitől döglik a légy. A főszerepben Joel Kinnaman osztja a halált.

A magyar bemutatóról sajnos még nincs hír, de az ehhez hasonló esetekben mindig leírjuk, hogy a streamingszolgáltatók korában már nemigen kell attól félni, hogy valamilyen formában nem jut el hozzánk a film.

Ez is érdekelhet:

Teljesen nemnormális A Toxikus Bosszúálló első kedvcsinálója

Egy nyolcvanas évekbeli trashklasszikus remake-jének pont így kell kinéznie.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiváló szórakozásnak ígérkezik az Országúti diszkó rendezőjének új rablós akcióvígjátéka

Megújul a Netflix, és imádni fogod

Ezt gondolja minden idők egyik legjobb hivatásos bunyósa a közúti keménykedésről

További cikkeink a témában