Bombaként robbant két hete a hír, mely szerint a Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot. Most a Sony is elővette a bevásárlókosarát és egy olyan termékkel járult a kasszához, hogy a Microsoft fejesei biztosan kipréselnek egy halk bazmeget a fogaik között.

Az Activision Blizzard felvásárlása persze ettől még mindig az év üzletének tűnik, melynek hírére izmosat estek a Sony részvényei, és a Call of Duty rajongói a mai napig arról spekulálnak, hogy vajon meddig lesz elérhető az egyébként látványosan fáradó franchise PlayStation konzolokra.

Szóval a japán cégnek tényleg lépni kellett valamit, a reakciójuk pedig jelzésértékű:

3,6 milliárd dollárért megveszik a Bungie-t, mely annak idején az első Xbox legfontosabb címét, a Halo: Combat Evolved című akciójátékot csinálta a Microsoftnak.

A Bungie értéke persze nemcsak nosztalgiában mérhető, ugyanis ők gondozzák a Destiny franchise-t is, és bizony a srácokban simán benne van a potenciál, hogy a Sony színeiben ismét valami különlegeset alkossanak. A stúdió egyébként évekig az Activision alatt működött, miután otthagyták a Microsoft Game Studios istállóját, szóval az akvizíció egy egészen pikáns szerelmi háromszög után történik, ami sajátos színezetet ad ennek a hírnek.

A felvásárlás okos döntésnek tűnik, hiszen bár a hírek szerint a CoD következő három része még kijön PlayStationre, utána egyáltalán nem biztos a megjelenés, a Bungie birtokában azonban a Sony már ezekre az időkre is fel tud készülni, hogy ütős alternatívát kínáljon az egyik legnépszerűbb akciójáték-franchise újabb epizódjaira.

Ez is érdekelhet:

Megvan, mikor indul Magyarországon a Disney+

Újabb streamingóriás érkezik a magyar piacra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A héten Virginia idomaira csodálkozhatsz rá a mozikban

Húsz zseniális film, ami megtörtént események alapján készült

Itt a bizonyíték, hogy a hűtlen brit feleségeknek irtózatosan rossz az ízlésük

További cikkeink a témában