Tudod, vannak azok a filmes rosszarcok, akiket imádunk gyűlölni és vannak azok, akikért a legszívesebben átnyúlnánk egy pofonnal a vászon másik oldalára, annyira irritálóak. Ez a tíz karakter nézők százezreinél húzta ki a gyufát. A Player bemutatja a legidegesítőbb mozis gonoszokat.

Csőrike

Miben?

Bolondos dallamok – Újra bevetésen (2003)

Miért?

Mivel ez a vízfejű poszáta szerintünk maga a tollas Antikrisztus, aki feltűnt több egész estés filmben is, ezért meg is ragadnánk az alkalmat, hogy listánk első helyén üdvözöljük. Biztosak vagyunk benne, hogy nem élt még olyan gyerek a Föld kerekén, akinek ne fordult volna meg a fejében, hogy a picsogó kis rohadék szemeit kinyomja, mint egy pattanást. Mi legalábbis azok közé tartozunk, akik a Bolondos dallamokat rendszeresen a pösze Szilveszter macskának szurkolva izgultuk végig.

Hogyan végzi?

Általában a faroktolla sem görbült, pedig de jó lett volna!

Mildred Ratched (Louise Fletcher)

Miben?

Száll a kakukk fészkére (1975)

Miért?

Louise Fletcher elképesztő alakítását az Akadémia Oscarral jutalmazta, melynek átvételekor a színésznő így köszönte meg hüppögve a díjat a tapsoló közönségnek: „Köszönöm, hogy ennyire utáltak!” Az igazság az, hogy Ratched nővérnél nem sok ellenszenvesebb karaktert hordott a hátán a gyöngyvászon, úgyhogy az alakítás átütő erejét elismerve csak annyit üzennénk az elmegyógyintézet nőnemű Hitlerének: Bizony, mennyire utáltuk!

Hogyan végzi?

Bár McMurphy kicsit megszorongatja a gigáját, sajnos az erkölcsi bukás fizikális szinten nem jelentkezik. Pedig a nővérnek kijárt volna még a végén egy izmos pofon.

Mrs. Carmody (Marcia Gay Harden)

Miben?

A köd (2007)

Miért?

A szokásos sémát, amikor a közös veszedelemben csapdába esett közösség tagjait egy különösen radikális személyiség tüzeli fel, még soha nem támogatták meg egy ilyen irritáló rohadékkal, mint a vallási fanatikus és komoly elmebajjal küszködő Mrs. Carmody. Ha Marcia Gay Harden alakításának emlékére ökölbe szorulna a kezed és kedved lenne mondani valami cifrát, megnyugtatunk; nem vagy egyedül.

Hogyan végzi?

A nyomasztó film végén azért kicsit fellélegezhetsz, hiszen az irritáló szipirtyó megszűnik ólommentesnek lenni.

J.J. Jones százados (Jeffrey Donovan)

Miben?

Elcserélt életek (2008)

Miért?

Nem elég, hogy a faszi a rendőrség feddhetetlenségét akár ártatlan és törékeny nők bolondok házába küldése árán is hajlandó védelmezni és még az sem zavarja, hogy ezzel egérutat biztosít egy sorozatgyilkosnak is, de mindezek mellé még egy olyan görény fizimiskával is rendelkezik, melynek láttán a néző folyamatosan viszkető tenyérrel és visszafojtott káromkodások garmadájával volt kénytelen végignézni Clint Eastwood mesteri filmjét.

Hogyan végzi?

A közfelháborodás végül elsöpri a rendőrkapitánnyal együtt. Van igazság!

Kétarc (Tommy Lee Jones)

Miben?

Mindörökké Batman (1995)

Miért?

Ne értsetek félre, szeretjük Tommy Lee Jonest, de amit Joel Schumacher keze alatt művelt ebben a moziban, az túlment a jó ízlés határain. Nem elég, hogy a rendező a Tim Burton által fáradságos munkával felépített gótikus-sötét Batman világot egy csuklómozdulattal zúzta porrá, de emellett még az egyik legsötétebb karakterből, Kétarcból is egy idegesítő, excentrikus pojácát csinált.

Hogyan végzi?

Az élet és halál közötti döntés céljából feldobott érme után ugrik. Béna gonosznak béna halál.

Marla Grayson (Rosamund Pike)

Miben?

Fontos vagy nekem (2020)

Miért?

A Netflix filmjét borzalmasan küzdelmes élmény végignézni, ugyanis a főszereplő nemcsak a képernyőn valaha látott legidegesítőbb karakter, aki idős emberek kifosztásából szedi meg magát, de az utolsó percekig mindent képes megúszni. Rosamund Pike gyilkos mosolyának láttán ráadásul még inkább kinyílik a néző zsebében a bicska. Az alkotók az igazságérzetünket rángatták fel a kínpadra. Elképesztően frusztráló élmény

Hogyan végzi?

Végül megkapja, amit megérdemel, de a néző addigra már rég agyvérzést kapott az idegtől.

Buksi (Bradley Cooper)

Miben?

Ünneprontók ünnepe (2005)

Miért?

Mielőtt Bradley Cooper a nők kedvence lett volna, el kellett játszania ezt a gazdag, befolyásos, szopottgombóc fejű szemétládát. A legnagyobb meglepetésünkre teljesen nézhető film megtekintése közben több kérdés is felmerült a nézőben. Először azt nem értettük, mi a fenét akart Rachel McAdams angyali karaktere egy ilyen tenyérbe mászó ficsúrtól, másodszor pedig Vince Vaughn hatalmas pofonját látva kérdeztük felszabadultan: erre miért kellett ennyit várni?

Hogyan végzi?

Először pofán verik, aztán megkérik a nője kezét. Szívás, haver!

Sebastian Shaw (Kevin Bacon)

Miben?

X-Men: Az elsők (2011)

Miért?

Tiszteljük Kevin Bacon életművét, de el kell ismernünk, hogy az X-Men univerzum egyik legjobb filmes inkarnációjában bemutatott alakítása azzal a borzalmas bájvigyorral már a filmidő harmadik percében beindította köpőreflexeinket. A legdurvább az volt, hogy a többi szereplőhöz képest – mondjuk ki – vén trottyosnak számító Bacon bevágta magát a legkeményebb mutáns ultracool pózába és úgy is maradt egészen addig, amíg Michael Fassbender meg nem forgatott a fejében egy pénzérmét. Lehet, hogy Magneto később romba döntötte Amerikát, de ezért akkor is hálásak vagyunk neki.

Hogyan végzi?

Túl sok minden jár a fejében, ezért végül valami az eszébe jut... és hasonló szóviccek.

Nicky (Adam Sandler)

Miben?

Sátánka (2000)

Miért?

Adam Sandler egyébként sem arról híres, hogy minden filmjében szimpátiaversenyt futna a nézők kegyeiért, de amit ebben a moziban művelt, az már túlment minden határon. A színvonalat jól jelzi az, hogy a folyton grimaszoló idióta annak ellenére, hogy Lucifer egyszem fiacskáját játszotta, pozitív főhős volt. Persze pokolfajzatként itt a helye a listán, azoknak az olvasóinknak pedig, akik végig bírták nézni Sandler ízléstelen ökörködését, ezúton is gratulálunk a kötélidegekért.

Hogyan végzi?

Van valaki köztetek, aki kibírta a stáblistáig?

Percy Wetmore (Doug Hutchison)

Miben?

Halálsoron (1999)

Miért?

Egyetlen dolgot nem lehet elvitatni Stephen Kingtől: pokolian sötét gonoszokat álmodott papírra. A már említett A köd vallásos idiótája sem volt piskóta és a Remény rabjai börtönigazgatójával is el tudtunk volna beszélgetni egy ablaktalan szobában, de a Halálsoron elmebeteg Percyje talán még rajtuk is túltesz. Ki lenne képes azért jelentkezni a siralomházba, hogy saját kezűleg süthessen ropogósra egy elítéltet? A gyáva, buta és velejéig romlott Percyt csak ez vezérelte. A lelki békénk mindenestre a film végére helyreállt, hiszen ez az aljas lény busásan megfizetett a bűneiért.

Hogyan végzi?

Kényszerzubbonyban, agydaganattal. Csúnya.

Ez is érdekelhet:

Tíz kiváló film, amiből csak úgy sugárzik a nyár hangulata

Az idei nyár utolsó hétvégéjén ünnepeljük meg a legszabadabb évszakot tíz remek mozival!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés