Monumentális hazai kezdeményezés a Színházak Éjszakája apropóján, amit látnod kell!

Madách Imre halhatatlan drámáját mesélik el telefonjukra rögzített, majd összevágott felvételen magyar színészek. Az első szín már megvan: többek között Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula, Csomós Mari, Földes László HOBO, Mácsai Pál, Schell Judit, Döbrösi Laura, Gálvölgyi János és Szabó Győző is látható, de több gyerekszínész is bemutatkozik.

A részleteket szabadon választott környezetben mondják el a színészek: lépcsőházban, tengerparton, parkban, hálószobában, fa tetején, színházi teremben vagy épp hangstúdióban rögzítették mobilon a Tragédia sorait. Íme az első szín:

Eddig 44 fővárosi és vidéki színház, kőszínház és társulat csatlakozott a kezdeményezéshez, ami eredetileg egyfajta rekordkísérletként indult és már az egész ország színházi világát megmozgató szerelemprojektjévé nőtte ki magát.

Eddig az első 12 színt rögzítették és több, mint 700 színész közreműködött benne; az utolsó három színhez viszont még mindig várják a szervezők a színészek jelentkezését – ezzel kb. 800 fősre fog duzzadni a szereplőgárda, ami szinte az egész magyar színésztársadalmat jelenti, szóval elég hatalmas a projekt.

A terv az, hogy év végére áll össze a projekt, addig is Spilák Kláránál lehet még jelentkezni október végéig felolvasásra ([email protected]). Alig várjuk a teljes darabot!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!