Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Itt a Player nagy halállistája a Trónok harcához. Ezeket az alakokat minél előbb szeretnénk kiterítve látni. (Vigyázat, spoilerek minden mennyiségben!)

Ramsay Bolton

Ki ez az állat?

Korábbi Havas Ramsay, Roose Bolton törvénytelen fattya, aki olyan, mintha szabadjára engedtek volna egy kontrollt vesztett Hannibal Lectert. A csávó súlyosan elmeroggyant, szadista és sötét, mint a deresi éjszaka.

Miért kell meghalnia?

Soroljuk? Még azt is sikerült elérnie, hogy megsajnáljuk Theon Greyjoy-t, aki pedig nem kevés okot adott rá, hogy szintén a halálát kívánjuk. Addig kínozta, amíg szerencsétlen még a nevét is elfelejtette, de ez még csak a kezdet volt. A faszinak valamiért az a kattanása, hogy lépten-nyomon embereket nyúz meg, ráadásul valami olyan elképesztően irritáló arcberendezése van, amihez képest a jó Joffrey király hisztijeit hajlamosak vagyunk betudni úri hóbortnak. Akkor telt be a pohár, amikor megerőszakolta Sansa Starkot. Nincs mese, pusztulnia kell!

Walder Frey

Ki ez az állat?

A Frey klán feje eleve egy kellemetlen ember, de csak ezért persze még nem érdemelne halált. Már kilencven éves is elmúlt, hét feleséget fogyasztott el és annyi kölyke van, hogy hamarabb vinné el a végelgyengülés, mint hogy a végére érne a felsorolásuknak.

Miért kell meghalnia?

A morózus vén genyónak azért kell mennie, mert többek között neki lehetünk hálásak az elhíresült vörös esküvőért, amikor végleg bizonyosságot nyert, hogy George R. R. Martin, a regény írója zsigerből gyűlöli szegény Starkokat. Néhány perc alatt kiirtotta a sorozat legszimpatikusabb arcait, közben letolt néhány csirkecombot. Hogy akadt volna a torkán!

Roose Bolton

Ki ez az állat?

A Bolton család címere egy megnyúzott ember és ő ennek a családnak a feje. Jó arc.

Miért kell meghalnia?

Mindenkinek meg kell halnia, akinek köze volt a fentebb említett vörös esküvőhöz, ő pedig vastagon kivette a részét a mókából. Aztán ott van még a feje is. Valami elképesztően taposni való feje van. Az az orr… Te jó ég! Reméljük, akárki is vágja el a torkát, előtte azért még betöri azt a patkánynózit!

Alliser Thorne

Ki ez az állat?

Az Éjjeli Őrség egyik tisztje, a parancsnoki poszt várományosa, míg Havas Jon be nem előzi, továbbá egy gusztustalan, bucka formájú bodrifej büszke tulajdonosa.

Miért kell meghalnia?

Eleve nem tetszett nekünk ez a fickó, hiszen már a kezdetektől abban lelte örömét, hogy túráztatta kedvenc szereplőnket, de a kaput azzal tette be, hogy megszervezte a Havas Jon elleni lázadást. Ez nem volt szép, Ser Alliser. Reméljük, hamarosan kardélre kerülsz te is!

Homok Ellaria

Ki ez az állat?

Oberyn szeretője, a leghatalmasabb dorne-i család fejének törvénytelen gyermeke. Amikor a Hegy felpattintotta a kedvesének a fejét, mint egy Kinder-tojást, bosszút fogadott a Lannisterek ellen.

Miért kell meghalnia?

Mert képtelen felfogni, hogy Oberyn halálához vajmi kevés köze van a Lannistereknek. A Vipera szabályos párbajban purcant ki, mert nem tartott be egy egyszerű szabályt: ne pofázz, hanem harcolj! Na bumm! A bosszúszomjas némber emiatt folyamatosan keresztbe tesz a törékeny békét megőrizni próbáló Doran hercegnek. Még attól sem riad vissza, hogy megmérgezze Myrcellát, akinek aztán végképp semmi köze nincs az egész cécóhoz. Reméljük, ezért Doran mihamarabb egy karóra tűzeti a csinos kis pofikáját!

A Főveréb

Ki ez az állat?

Egy durva vallási maffia feje, akinek az a hobbija, hogy különböző vádakkal összegyűjti a fővárosban tartózkodó összes nemest és bebörtönzi őket. Még azt is sikerült neki elérnie, hogy elkezdtünk szimpatizálni az egész sorozat egyik legnagyobb kavarógépével, Cerseivel, amikor arra kényszeríti, hogy mindössze egy szál bozontban sétáljon végig Királyvár utcáin, miközben a csőcselék mindenféle ganéval dobálja. Súlyos!

Miért kell meghalnia?

Mert utáljuk a vallási fanatikusokat! Reméljük, az Anya vele nem lesz annyira könyörületes.

Melisandre

Ki ez az állat?

Csak finoman! Westeros egyik legjobb nőjéről beszélünk, aki sajnos szintén meghibbant kicsit a nagy vallásos áhítatban. Ő a Fény Urát szolgálja és a kezdetektől azon van, hogy Stannis Baratheon foglalhassa el a Vastrónt. Amikor belekerül a szar a palacsintába, akkor persze azonnal forró lesz a lába alatt a talaj és sorsára hagyja Stannis bácsit, akinek serege Deres falai alatt csúnya véget ér.

Miért kell meghalnia?

Vörös haj, fejedelmi test és átható tekintet ide-oda, elevenen megégette az angyali Shireen hercegnőt, amit egészen egyszerűen nem úszhat meg szárazon. Persze előtte még támassza föl Havas Jont, ha már úgyis ott héderel a Fekete Várban! Köszönjük szépen! Utána azonnal mehet a levesbe.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.