Elkezdtünk reménykedni abban, hogy a filmtörténelem legtökösebb szuperhősfilmje van készülőben. A köszönőleveleket Ryan Reynoldsnak küldjétek!

Ha képregényrajongó vagy, akkor Deadpoolt nem kell bemutatnunk neked. Ha nem vagy az, viszont érdekelnek a filmek (Máskülönben miért olvasnád ezt a cikket?), akkor ezzel helyezünk képbe: Deadpool olyan, mint egy Megtorlóba oltott Pókember. (Ha ezeket sem ismered, akkor nézz több filmet!)

A csávó egyetlen szuperképessége az emberfeletti regenerálódás, melynek köszönhetően hamarabb forradnak be a sebei, mint ahogy te befoltozod a pólód kilyukadt hónalját. Persze ez még nem minden, hiszen hősünknek az összes létező harcművészet a kisujjában van és nincs olyan szúró- és vágóeszköz, dobócsillag vagy lőfegyver, mellyel nála jobban bánna bárki ezen a sárgolyón. Emellett a külsejével sincs sok probléma. A képregények oldalain így néz ki:

Már ránézésre is egy gazi badass motherfucker, ugye? Sajnos a filmvásznon már nem ilyen szerencsés a karakter. A jóindulattal is csak közepesnek nevezhető X-Men kezdetek: Farkas című 2009-es moziban bukkant fel először, melyben Ryan Reynolds alakításában egy néma gyilkológépet csináltak belőle, aki még nyomokban sem hasonlított ahhoz az őrületesen laza, folyton poénkodó antihőshöz, akire a rajongók vártak. Jobb is elfelejteni, de azért gyorsan megmutatjuk, ha nem láttad volna a filmet.

A kizárólag Deadpoolra koncentráló mozi egy igazi maratoni projekt, hiszen még 2004-ben kezdett bele a New Line Cinema, majd egy év múlva a jogokat megvásárolta a 20th Century Fox. De hagyjuk is a szerzői jogi kínlódás sztoriját a fenébe, hiszen sokkal fontosabb, hogy a mozit végre gőzerővel forgatják Vancouverben, ismét csak Ryan Reynolds főszereplésével. A néhány napja közzé tett első fotót látva ráadásul hatalmas kő esett le a szívünkről, hiszen a szuperhős ezúttal végre nem egy elcseszett terminátorra fog hasonlítani.

A rajongóknak persze semmi nem elég. Azonnal megindult a találgatás, hogy vajon a készítők nem akarják-e ismét kiherélni kedvencük legendáját egy szoftosított akciófilmmel, mely kétségekre maga Ryan Reynolds adott választ a Twitteren épp a tegnapi napon. "Február 12. Véres lesz, tele lesz fegyverekkel, bazmegolással és látványos, szakértői gondossággal bevilágított unikornis-szexszel." Persze ez még mindig lehetett áprilisi tréfa, de aztán jött ez az alant látható bejelentkezés a forgatásról és hirtelen tényleg rózsásabban kezdtük látni a jövőt.

Ha nem vagy kíváncsi a rizsára, akkor pörgess 1:05-höz! Reynolds kínos mosollyal az arcán közli, hogy a film családbarát lesz, a riporter pedig éppen csak elkezdene ennek örülni, amikor a háttérben megjelenik maga Deadpool, magához vesz egy stúdiólámpát, aztán úgy legatterolja vele szerencsétlen vigyorgó médiamunkást, hogy az még nekünk is fáj.

Zseniális! Színtiszta, huszonnégy karátos respekt ezért a mutatványért! De messze van még 2016. február 12.!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában