Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A South China Morning Post által megosztott sztori érzékletesen példázza, hogy az egész nap a számítógép előtt ülő milliárdos gémerek élete sem fenékig tejfel.

Az történt ugyanis, hogy egy kínai srác belevert 400 millió forintnak megfelelő jüant a NetEase nevű cég által üzemeltetett Justice Online című masszívan többjátékos videojátékba, csak hogy övé legyen az online tér legmenőbb karaktere.

Ez a tény már önmagában megérne egy cikket, de ami ezután történt, akkora fail, hogy egyenesen filmet kellene belőle forgatni. Emberünk ugyanis megbízta az egyik haverját, hogy a játék virtuális piacterén bocsássa áruba a felpimpelt karaktert, a haver pedig fogta, és 150 ezer forintnyi jüanért eladta a karaktert az első jelentkezőnek.

Az illető később azzal védekezett, hogy egy maratoni videojátékozás után volt éppen, és véletlenül elgépelte a vételárat, amire azonnal lecsapott egy szemfüles játékos. A bocsika természetesen nem volt elég a morcos előző tulajnak. Azonnal beperelte a volt spanját, egyúttal megkereste a NetEase-t is, hogy valahogy csinálják vissza a bizniszt. Ez egyébként meg is történt, tévedésre hivatkozással ugyanis a stúdió visszaadta a karaktert emberünknek, azzal a feltétellel, hogy fizet 3,6 millió forintnyi jüant a szerencsés korábbi vevőnek.

Az eset főszereplője most ezt az összeget szeretné visszakapni a volt havertól. A bírósági hercehurca egy közvetítői eljárással kezdődött, melynek során a bírónő távbejelentkezéssel figyelte, képesek-e megegyezni a felek, mielőtt tényleg tárgyalásra kerülne sor.

Így nézett ki a közvetítői eljárás

Hogy mi lett a barátság sorsa, az nem derül ki a cikkből, de mi nem fogadnánk arra, hogy a felek továbbra is együtt lógnak a neten.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.