Arizonára lecsapott a végítélet homokvihara

Ha azt hitted, hogy ha nem a Közel-Keleten laksz, megúsztad a komplett városokat maga alá temető, irtózatos homokviharokat, akkor vess egy pillantást arra, milyen természeti szörnyszülött terrorizálta nemrég Arizona békés lakosságát.

Nos igen, ez az a szintű homokvihar, mit vihar, homokapokalipszis, amitől gyengébb idegzetű emberek már azelőtt holtan esnek össze, hogy elérné őket. Szerencsére Arizonában mindenkinek acélból vannak az idegei, annyira, hogy sikítozva menekülés helyett ahhoz is volt lélekjelenlétük, hogy lerakjanak egy kamerát, és zseniális time-lapse videót csináljanak a viharról.

Reed Timmer on Twitter

WOW!!! Jaw-dropping #HABOOB crippling traffic along I-8 in southwest Arizona now west of mile marker 90. One of the most incredible sights I have ever witnessed @breakingweather @accuweather @mad_WX #duststormwarning https://t.co/qgXHAVGAAf

Az ilyen típusú homokvihart amúgy habubnak hívják és jellemzően zivatarok után alakul ki. Az akár több kilométer magas és száz kilométer széles homokfal ezután hatalmas sebességgel vágtat végig a tájon, beborítva mindent, ami az útjába kerül.

Aaron Gleason on Twitter

Well this is a nice experience #haboob in #Phoenix #DustStorm #MonsoonSeason https://t.co/cwCwYdGEQM

Sean Parker on Twitter

Timelapse collection of the massive haboob that rolled through Yuma County yesterday during sunset in Tacna. #azwx #monsoon2018 #haboob #timelapse https://t.co/72j8DIqEkC

Dawn DuPriest on Twitter

Terrifying pic of the #Phoenix #haboob advancing as our flight landed around 4pm today. This weather is something else.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon